ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αργυρό μετάλλιο η Γεωργία Κωνσταντινίδου

Το 6ο μετάλλιο για τη Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Η Κύπρος πανηγυρίζει το έκτο της μετάλλιο και δεύτερο αργυρό στους 20ους Κοινοπολιτειακούς αγώνες. Η Γεωργία Κωνσταντινίδου πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα της κατέκτησε το απόγευμα της Δευτέρας το αργυρό μετάλλιο στο Τραπ. Η 30χρονη πρωταθλήτρια ήταν εκπληκτική καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας σημειώνοντας στο προκριματικό 69/75 δίσκους, που αποτελεί ισοφάριση της προσωπικής της επίδοσης. Ξεκίνησε με 21/25, συνέχισε με 23/25 και τελείωσε τον προκριματικό με 25/25 που ήταν και το ένα από τα δύο 25άρια που σημειώθηκαν από τις 17 αθλήτριες που συμμετείχαν στο αγώνισμα.

Στον ημιτελικό ήταν και πάλι σταθερή, σημειώνοντας 12/15 χάνοντας μάλιστα τον τελευταίο δίσκο αφού είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό  της διεκδίκησης του χρυσού ή του αργυρού μεταλλίου.

Στον τελικό αντίπαλος της ήταν η Αυστραλή Λετίσια Σκάνλαν η οποία μπήκε στον ημιτελικό μέσω της διαδικασίας του shoot-off αφού είχε 66/75 και ήταν 6η μέχρι εκείνη τη στιγμή (!!!). Στον ημιτελικό η Αυστραλή έκανε 14/15 και μπήκε και αυτή στη διεκδίκηση μαζί με την Κωνσταντινίδου του χρυσού μεταλλίου. Τελικά νικήτρια ύστερα από συναρπαστικό αγώνα αναδείχτηκε η Αυστραλή αθλήτρια με 13/15 έναντι 12/15 που σημείωσε η Κωνσταντινίδου.

Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο της Κύπρου στους αγώνες, που έχει στη συγκομιδή της δύο χρυσά, δύο αργυρά και δύο χάλκινα.

Στίβος
Στο Άλμα εις Ύψος, ο Κυριάκος Ιωάννου μπορεί να χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια στο ξεκίνημα για το 2.11 αλλά στη συνέχεια με δύο καθαρά άλματα, στο 2.16 και στο 2.20 πέρασε με την πρώτη τον πήχη και μπήκε στον τελικό της Τετάρτης.

Ο δεύτερος άλτης, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, πέρασε με τη 2η προσπάθεια το 2.11, αλλά στο 2.16 είχε τρεις αποτυχημένες καταλαμβάνοντας την 17η θέση.

Στον προκριματικό της Σφυροβολίας, συμμετείχαν τρεις Κύπριοι αθλητές και ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος που αγωνιζόταν το Γκρουπ Β, με την πρώτη έστειλε τη Σφύρα στα 66.17μ. και εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό. Η πρόκριση στον τελικό εξελίχθηκε σε θρίλερ για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη που ολοκλήρωσε στο Group A με καλύτερη βολή στα 65.25μ. με την τρίτη προσπάθεια. Η πρόκριση του επικυρώθηκε με την τελευταία προσπάθεια στο Group B, αφού ο Πουρσανίδης ήταν 12ος με ίδια επίδοση με τον 13ο αθλητή, αλλά είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια (64.66μ.). Ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης με βολή στα 63.68μ. με την δεύτερη προσπάθεια κατέλαβε την 15η θέση επί συνόλου 20 αθλητών και έμεινε εκτός τελικού.

Στα 1500μ. η Ναταλία Ευαγγελίδου ακολούθησε την πολύ γρήγορη κούρσα που έγινε μέχρι τα τελευταία 200μ. και αυτό είχε ως συνέπεια παρά το ότι τερμάτισε στην 8η θέση να σημειώσει ατομική επίδοση με 4:16.05 κάτι που ασφαλώς συνιστά επιτυχία για την ίδια. Η Ευαγγελίδου κατέλαβε την 15η θέση στο αγώνισμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση