ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου δίπλα στην Europa Donna

Ανάγκη η δημιουργία Κέντρου Μαστού στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Κάθε μέρα οι γυναίκες αγωνίζονται. Σε έναν αγώνα δρόμου, αντοχής, για εκείνες, για τους άλλους. Κάθε γυναίκα είναι μια αγωνίστρια της ζωής. Στον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο του μαστού είμαστε μαζί της». Με αυτά τα λόγια και με ανεπτυγμένο το συναίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία για 5η συνεχή χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου στηρίζει το έργο της Europa Donna Κύπρου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε σήμερα με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης Καρκίνου του Μαστού τον Οκτώβριο, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου κα Στέλλα Κυριακίδου μαζί με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργο Άππιο, τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού για όλες τις γυναίκες.

Στην ομιλία της η κα Κυριακίδου αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενέργειες της Europa Donna Κύπρου, οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τις γυναίκες που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν καρκίνο του μαστού. Πιο συγκεκριμένα, η Europa Donna Κύπρου, εκτός από την επιχορήγηση της αγοράς περούκας, εξέδωσε νέο βιβλιάριο πληροφόρησης για το μεταστατικό καρκίνο και φιλοξένησε την Dr. Olivia Pagani, κλινική ογκολόγο, μέλος της Παγκόσμιας Ομάδας για το Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού.

Αναφερόμενη στην καθιερωμένη πορεία με τις ροζ φιγούρες, η κα Κυριακίδου είπε ότι φέτος η πορεία θα γίνει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα. Φέτος, συνέχισε η κα Κυριακίδου, στην πορεία μας θα κρατούμε 586 Ροζ φιγούρες που είναι ο αριθμός των νέων περιστατικών σε γυναίκες,  4  γαλάζιες ο αριθμός των νέων περιστατικών σε άνδρες  και  90 άσπρες ο αριθμός των θανάτων. Η κα Κυριακίδου, πρόσθεσε ότι η φετινή πορεία θα έχει και μία ιδιαιτερότητα και αυτή είναι τα ροζ κορδόνια στα παπούτσια. Τα ροζ κορδόνια, συνέχισε η κα Κυριακίδου, μπορείτε να τα προμηθευτείτε  από τα σπίτια της Europa Donna Κύπρου, σε όλες τις πόλεις.

Στη συνέχεια η κα Κυριακίδου, αναφέρθηκε εκτενώς στο δικαίωμα της κάθε γυναίκας για αντιμετώπιση σε ένα εξειδικευμένο κέντρο μαστού, προσβάσιμο δωρεάν σε όλες. Η κα Κυριακίδου κάλεσε τον έντιμο Υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του στόχου, αφού σε δύο εβδομάδες έχει καταθέσει έκθεση για ψήφιση στην Κ.Σ.Σ.Ε.  για εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών διάγνωσης, θεραπείας για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού σε 47 χώρες.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, ευχαρίστησε το Διευθύνοντα  Σύμβουλο και Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή  της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου,  κ.  Άππιο, αλλά και όλη την ομάδα της Τράπεζας και τους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασία και για την οικονομική κάλυψη της πορείας και όλης της εκστρατείας διαφώτισης.

Στην ομιλία του, ο κ. Άππιος είπε ότι φέτος η πορεία με τις ροζ φιγούρες, η προσέγγιση, αλλά και τα μηνύματα της εκστρατείας θα είναι λίγο διαφοροποιημένα από τις προηγούμενες χρονιές για δύο λόγους.  Ο πρώτος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Άππιο, αφορά τη διαφώτιση, δηλαδή να εμπεδωθεί σε όλους ότι η μείωση των περιστατικών του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή ενημέρωση και τη διαφώτιση σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Άππιο είναι η διεκδίκηση της δημιουργίας του πρώτου εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στη δημιουργία Κέντρου Μαστού στην Κύπρο, ο κ. Άππιος είπε ότι η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αισθάνεται ασφαλής, να τυγχάνει εξειδικευμένης θεραπείας, από ομάδα επιστημόνων που ειδικεύονται στον καρκίνο του μαστού και γι’ αυτό μέσω της φετινής πορείας όλοι διεκδικούμε τη δημιουργία του Κέντρου Μαστού. Αν γίνει αυτό, πρόσθεσε ο κ. Άππιος, τότε θα έχουμε 30% λιγότερες απώλειες από αυτή την ασθένεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Άππιος κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην πορεία, αλλά και να υπογράψει το υπόμνημα για τη δημιουργία του Πρώτου Κέντρου Μαστού στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Άππιος είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου είναι απόλυτα εναρμοσμένη με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Europa Donna Κύπρου και ευχαρίστησε την κα Στέλλα Κυριακίδου και την Ομάδα της Europa Donna Κύπρου που αγωνίζονται σκληρά για τα δικαιώματα της κάθε γυναίκας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση