ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αργυρό μετάλλιο για τον Παύλο Κοντίδη

Τι δήλωσε ο πρωταθλητής μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άλλη μια μεγάλη διεθνή επιτυχία κατέγραψε σήμερα Σαββάτο (18.10) στο ενεργητικό του ο Παύλος Κοντίδης. Επιτυχία που αντανακλά σε όλο το οικοδόμημα της Κυπριακής Ιστιοπλοΐας.

Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF) που άρχισε την περασμένη Τρίτη και τέλειωσε σήμερα στο Τσινγκντάο στην Κίνα.

Στη σημερινή διαδρομή των μεταλλίων, όπου έκανε την προσπάθεια για το χρυσό μετάλλιο,  αφού το αργυρό ήταν εξασφαλισμένο από χθες, κατέκτησε την δέκατη θέση και πήρε τη δεύτερη στη γενική κατάταξη. Νικητής ήταν ο Κροάτης Τόντσι Στιπάνοβιτς, που στη διαδρομή των μεταλλίων πήρε την όγδοη θέση. Τρίτος κατατάγηκε ο Αυστραλός Τομ Μπάρτον.

Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ο πρωταθλητής μας επέδειξε ψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αυτοσυγκέντρωση και σταθερότητα, δρέποντας δικαίως τους καρπούς της προσπάθειας του. Επίσης, ο Παύλος Κοντίδης με τη νέα του επιτυχία πιστοποίησε για πολλοστή φορά την περίοπτη του θέση στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Θυμίζουμε ότι στο ίδιο μέρος στον ίδιο θεσμό ο πρωταθλητής μας, ένα χρόνο πριν είχε πάρει και πάλι την ίδια θέση.

Ο Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ανάμικτα συναισθήματα

Με ανάμικτα συναισθήματα  δέχτηκε ο Παύλος Κοντίδης  την κατάκτηση του  αργυρού μεταλλίου στο  Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF) που  άρχισε την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώθηκε σήμερα (Σάββατο 18.10.2014) στο Τσινγκντάο στην Κίνα. 

Σαφώς και πρόκειται για μια νέα μεγάλη διεθνή επιτυχία για την οποία δικαιολογημένα αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος ο Κύπριος αθλητής. Όμως πιστεύει ότι μπορούσε για το χρυσό.  Να πως εκτιμά το αποτέλεσμα της διοργάνωσης ο Παύλος Κοντίδης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε  μετά τη συμπλήρωση της διαδρομής των μεταλλίων.

«Ασφαλώς και νοιώθω ικανοποίηση για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Επέδειξα, πιστεύω, σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και διεκδίκησα  το  χρυσό μετάλλιο μέχρι το τέλος. Όμως σήμερα στη διαδρομή των μεταλλίων δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα ήθελα. Έκανα πολύ καλή εκκίνηση, όμως έκανα ένα μικρό λαθάκι στη συνέχεια και δεν μπόρεσα να εκπληρώσω το στόχο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου. Επιστρέφω στην Κύπρο τη Δευτέρα, συνεχίζω τη σκληρή δουλειά και προσδοκώ ότι θα έλθει και το χρυσό  σε μελλοντική διοργάνωση».

Συγχαρητήρια Προέδρου στον Παύλο Κοντίδη
Συγχαρητήρια στον Κύπριο ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη για τη νέα του διεθνή επιτυχία, την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISAF, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. "Συγχαρητήρια στον Παύλο Kοντίδη για τη νέα του διεθνή επιτυχία και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISAF", αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση