ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού η Αγία Νάπα

Εκκληση Δημάρχου προς Κύπριους να επισκεφθούν την Αγία Νάπα

ΚΥΠΕ


Εκκληση προς τους Κυπρίους να επισκεφθούν τη χειμερινή περίοδο την Αγία Νάπα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και να εκμεταλλευθούν τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν τα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοικτά, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος είπε ότι τόσο η Αγία Νάπα όσο και γενικά η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου έχουν ως στόχο «με την επιστροφή του τουρίστα πίσω στη χώρα του να πάρει λίγο από την περιοχή στην οποία κάνει τις διακοπές του. Πολύ σημαντικό ρόλο στην εμπειρία του τουρίστα, είτε ξένου είτε ντόπιου, διαδραματίζουν τα ξενοδοχεία και οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Αγία Νάπα προβαίνει σε διάφορες κινήσεις προκειμένου να προσελκύσει εγχώριο τουρισμό δεδομένου ότι έχουμε «χτιστεί» πάνω στον εγχώριο τουρισμό και πρέπει να τον σεβόμαστε και να τον τιμούμε».
Απευθύνουμε έκκληση στους Κύπριους, συνέχισε «να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα την Αγία Νάπα και ευρύτερα την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, να ανακαλύψουν μέσω των πολύ χαμηλών τιμών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία την άλλη όψη της Αγίας Νάπας όπως τα πάρκα γλυπτικής, τους κακτόκηπους που δημιουργούνται, τα μουσεία αλλά και τα διάφορα εκθέματα και δραστηριότητες που ετοιμάζονται αυτό το διάστημα».

Κληθείς να αναφέρει τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη χειμερινή περίοδο ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «κάθε χρόνο παραμένουν ανοικτά για το χειμώνα περίπου 20 -22 ξενοδοχεία. Ωστόσο θα αναμένουμε να δούμε τον τελικό αριθμό αυτών που θα μείνουν ανοικτά για φέτος, αφού ορισμένα ξενοδοχεία θα κάνουν  ανακαινίσεις, κάποια άλλα μπορεί να μην ανοίξουν, εξαρτάται δηλαδή από παράγοντες της τελευταίας στιγμής».

Ταξίδι στην παραμυθένια εποχή του Μεσαίωνα...
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 9ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας που πραγματοποιήθηκε από τις 11-18 Οκτωβρίου 2014.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «για μια εβδομάδα στον κατάμεστο χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στην παραμυθένια εποχή του Μεσαίωνα χάρις στις εξαίρετες και ανεπανάληπτες παραστάσεις των διαφόρων συγκροτημάτων που έλαβαν μέρος από την Γερμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ολλανδία και Κύπρο».
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ «παρουσιάστηκαν εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας και αισθητικής, όπως μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, παρελάσεις, θεάματα, διάφορες εκθέσεις  και συμπόσια που είχαν ως θέμα τους την Μεσαιωνική περίοδο».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση