ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλων: Άμυνα, ψυχολογία και Εθνικός

Το ντεμπούτο του Ιοάν Αντόνε δεν είχε θετικό πρόσημο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Βαριά ήταν η ήττα που δέχτηκε ο Απόλλωνας κόντρα στη Γκλάντμπαχ. Μπορεί οι κυανόλευκοι να είχαν απέναντι τους έναν πολύ πιο δυνατό αντίπαλο, από ένα πολύ πιο ποιοτικό πρωτάθλημα, που είναι και πολύ φορμαρισμένος σ’ αυτό το διάστημα, αλλά τα 5 γκολ παθητικό είναι βαρύ σκορ για την ομάδα της Λεμεσού.

Το ντεμπούτο του Ιοάν Αντόνε μπορεί να μην είχε θετικό πρόσημο, ωστόσο σίγουρα και ο ίδιος έμαθε κάποια πράγματα παραπάνω για τη νέα του ομάδα, καθώς σε τέτοιο επίπεδο πάντα οι αδυναμίες φαίνονται εντονότερα.

Τέτοιες είναι οι μεσοαμυντικές αδυναμίες του Απόλλωνα που χρίζουν βελτίωσης. Αν και πάντα κόντρα σε τόσο μεγάλες ομάδες παίζει ρόλο και η διαφορά δυναμικότητας, εντούτοις η συμπεριφορά της ομάδας όταν αμυνόταν το βράδυ της Πέμπτης είχε πολλά κενά. 

Λάθη που ξεκινούσαν από το κέντρο και κορυφώνονταν στα μετόπισθεν, κόστισαν στην ομάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλό. Και ο ίδιος ο Αντόνε έκανε σχετική παρατήρηση, καθώς όπως δήλωσε ο Απόλλωνας είχε θέματα τόσο αμυντικά όσο και οργανωτικά. Λίγες ήταν οι φορές που φάνηκε απειλητικός, ενώ δεν είχε το καθαρό μυαλό όταν έπρεπε να τελειώσει τις φάσεις.

Κυρίως, καθώς κυλούσε ο χρόνος, η Γκλάντμπαχ έδειχνε όλο και πιο επικίνδυνη, έστω κι αν φαινόταν πως καθάρισε το ματς. Ενδεχομένως η ψυχολογία του Απόλλωνα να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς μόλις δέχτηκε το πρώτο γκολ έδειξε να αποσυντονίζεται. Μετά το 2-0 η ομάδα έδειξε να μην έχει τη θέληση, τις ανάσες και το καθαρό μυαλό να κυνηγήσει κάτι καλύτερο κι έτσι μοιραία οι Γερμανοί την τιμώρησαν.

Σαφώς υπήρξαν και οι ατυχείς στιγμές, όπως ήταν το λάθος του Λόπες που προήλθε το 1-0, αλλά και οι αναγκαστικές αλλαγές των Γκουγιόν και Γκριγκόρε, που κόστισαν ουσιαστικά 2 αλλαγές στον Αντόνε. Γενικά, δεν βγήκε το παιχνίδι του Απόλλωνα, που είχε και παίχτες που δεν ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό.

Σαφώς και η ήττα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μέσα στο πρόγραμμα» Δυσκολεύουν τα πράγματα για την πρόκριση, καθώς Βιγιαρεάλ (7β) και Γκλάντμπαχ (5β) πήραν κεφάλι στον όμιλο, ενώ ο Απόλλωνας (3β) είναι σε μειονεκτική θέση όσον αφορά τη διαφορά τερμάτων (τα 11 που δέχτηκε είναι τα περισσότερα στον όμιλο).

Τα κεφάλια στρέφονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου η ομάδα καλείται να κάνει ομαλή μετάβαση στην κυπριακή πραγματικότητα κόντρα στον Εθνικό τη Δευτέρα (Τσίρειο). Η επιστροφή στις νίκες θα είναι μια τόνωση ηθικού ενόψει της συνέχειας, ενώ θα δώσει την απαραίτητη ηρεμία στους παίχτες να δουλέψουν με τον νέο τους προπονητή.

ΥΓ. Δεν θα μπορούσε να μην γίνει μια αναφορά στον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό του Απόλλωνα. Οι περίπου 1000 οπαδοί της Λεμεσιανής ομάδας δεν σταμάτησαν στιγμή το τραγούδι και κέρδισαν τις εντυπώσεις με τον παλμό και το πάθος τους. Τους χρειάζεται η ομάδα τους καθώς πάντα ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη δυναμική όταν τα πράγματα δεν πάνε βάσει σχεδίου στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Απόλλωνας: Τελευταία Ενημέρωση