ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνιο Συναντίληψης CIPA και Russian Investment Agency

Ενισχύει την προσπάθεια προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων στην Κύπρο

Δελτίο Τύπου

Μνημόνιο Συναντίληψης με το Russian Investment Agency υπέγραψε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στη Μόσχα, το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου 2015.

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε μετά από συναντήσεις που είχε ο κ. Αναστασιάδης με τον Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψε εκ μέρους του CIPA, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και εκ μέρους του Russian Investment Agency ο πρόεδρός του Yury V. Spiridonov.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης προβλέπει στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα επενδύσεων, διοργανώσεις εκδηλώσεων επενδυτικής θεματολογίας και στις δύο χώρες, καθώς και στοχευμένες εκδηλώσεις για τομείς προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος του CIPA αναφέρθηκε στο ψηλό επίπεδο των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας και στην άψογη συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών. Τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τους στενούς δεσμούς Κύπρου – Ρωσίας και τα αισθήματα βαθιάς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την προσπάθειά προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων στην Κύπρο». Ο κ. Αγκαστινιώτης πρόσθεσε ότι η κυπριακή οικονομία προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της συνεργασίας με στρατηγικούς εταίρους με παγκόσμιο εκτόπισμα και κύρος, όπως είναι η Ρωσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση