ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Βουλή στηρίζει την ασφαλιστική βιομηχανία

Χαιρετισμός στο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων και εγώ προσωπικά στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισής της ασφαλιστικής βιομηχανίας και των φορέων της στα πλαίσια μιας αειφόρου ανάπτυξης». Αυτό ανέφερε σε χαιρετισμό του  στο 1 ο Παγκύπριο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ο πρόεδρος τς Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Τον χαιρετισμό διάβασε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντώνς Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, « Όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε, τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δύσκολα για την οικονομία, τον τόπο και τον λαό μας. Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει αφήσει τα σημάδια της στο σύνολο της κοινωνίας μας. Μια κρίση η οποία έχει αλλάξει το ευρύτερο οικονομικό αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα. Υποχρεώνεται ο κάθε επαγγελματίας να επαναπροσδιορίσει τη θέση του και να επανασχεδιάσει την περαιτέρω πορεία του. Να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες, στις νέες συμπεριφορές των καταναλωτών, στις νέες τεχνολογίες».

Όπως είπε: «Το σύνολο των πιο πάνω δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την ασφαλιστική βιομηχανία. Και κατ’ επέκταση τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τη ραχοκοκκαλιά της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει μια σημαντικότατη προσφορά προς την οικονομία και την κοινωνία και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει και στα χρόνια που έρχονται. Χρειάζεται όμως ένα ενισχυμένο και αξιόπιστο πλαίσιο προστασίας των ασφαλιζομένων και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών».


Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι  «στα πλαίσια του νομοθετικού της έργου και ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο, η Βουλή συμβάλλει στην προώθηση και στην εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας, είτε αυτή αποτελεί υποχρέωση με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είτε προκύπτει από την ανάγκη ρύθμισης ασφαλιστικών ζητημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, το νομοθετικό σώμα έχει εξετάσει σειρά νομοθετημάτων που αφορούν τον υπό συζήτηση τομέα, τόσο πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και μετά την ένταξη. Ωστόσο, στο πλαίσιο της θέσπισης νομοθετικών ρυθμίσεων, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτέλεσε παράλληλα και φόρουμ επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στον ασφαλιστικό τομέα, συμβάλλοντας σε αρκετές περιπτώσεις στην επίλυση διαφορών μέσα από τη διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου».

Ο κ. Ομήρου χαρσκτήρισε κασίριο το θέμα που επιλέγηκε για το Συνέδριο δηλαδή: «To μέλλον του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στην αγορά που διαμορφώνεται. Εποπτικοί Κανόνες, solvency II, και οικονομικό περιβάλλον. Επιπτώσεις, λύσεις και προοπτικές».

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση