ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ. Κύπρου: Στην πόρτα εξόδου o Ρώσος αντιπρόεδρος

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» πώλησε 62.5εκ. μετοχές στον Όμιλο Renova

Ως πρώτο βήμα για έξοδο του Ρώσου αντιπροέδρου της Τράπεζας Κύπρου Vladimir Strzhalkovskiy από τη μετοχική αλλά και τη διοικητική δομή της τράπεζας πρέπει να εκλαμβάνεται η κίνηση του για πώληση 62.5εκ. μετοχών που κατείχε μέσω της εταιρείας Bolerstone.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αγοραστής είναι εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Renova του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Viktor Vekselberg. Όπως είναι γνωστό, η Lamesa Holding S.A. μέλος του Ομίλου Renova Group ελέγχει το 5,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου και με την εν λόγω πράξη ο έλεγχος της στην τράπεζα θα αυξηθεί.

Το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις του Ρώσου αντιπροέδρου με μέλη του συμβουλίου και μεγαλομετόχους ήταν τεταμένες ενώ προέκυψαν κι άλλα γεγονότα όπως το ενδιαφέρον του για εμπλοκή στην απόκτηση κάποιων περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας τα οποία είναι προς πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρέπει να αναμένονται κι άλλες κινήσεις από τον κ. Strzhalkovskiy μία εκ των οποίων θα είναι και η παραίτηση του από το συμβούλιο της τράπεζας. Ο Vladimir Strzhalkovskiy, εξελέγη στο συμβούλιο στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 και επανεκλέγηκε στην ΕΓΣ που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2014.

Υπενθυμίζεται πως ο Vladimir Strzhalkovskiy στην τελευταία έκδοση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, απέκτησε μέσω της BOLERSTONE TRADING LTD 174.5εκ. μετοχές αξίας 41.8εκ. ευρώ και μέσω της NESSAN ASSOCIATES LTD 16.6εκ. μετοχές αξίας 4εκ. ευρω.

 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση