ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξειδικευμένη ειδησεογραφία στα χέρια κάθε εταιρείας

Εφαρμογή δίνει αυτόματα τις πληροφορίες στον επιχειρηματία, δηλώνει ο Λούκας Χαραλαμπίδης

Σε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων εταιρειών και οργανισμών φιλοδοξεί να καταστεί η Yeapit, η εφαρμογή cloud, που πήρε σάρκα και οστά με ομάδα μόλις τεσσάρων ατόμων και η οποία εντοπίζει αυτόματα και άμεσα τα άρθρα που ενδιαφέρουν την κάθε εταιρεία ξεχωριστά και στη συνέχεια τα συγκεντρώνει μαζί σε ένα κανάλι ειδήσεων, στην οποία έχει διαρκή πρόσβαση η εταιρεία. Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο διευθυντής marketing της Yeapit, ο 25χρονος Λούκας Χαραλαμπίδης εξηγεί ότι η ιδέα για δημιουργία της υπηρεσίας ξεκίνησε από την ανάγκη ως χρήστες του διαδικτύου για εξεύρεση των ειδήσεων που αφορούν τον καθένα ξεχωριστά, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο αναζητώντας το σύνολο των ειδήσεων οι οποίες δεν εμπίπτουν στον τομέα του ενδιαφέροντός του.

Η εφαρμογή, η οποία βγήκε πιλοτικά στην κυπριακή αγορά τον Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι στιγμής έχει έρθει σε συνεργασία με ικανοποιητικό αριθμό εταιρειών, έχει ήδη υπογράψει στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία Infocredit Group Ltd για τη μεταπώληση της υπηρεσίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από την ανταπόκριση της αγοράς, η οποία φάνηκε να χρειάζεται και να εκτιμά μία τέτοια εφαρμογή, εκφράζει ο κ. Χαραλαμπίδης, σημειώνοντας ότι πολλές εταιρείες με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία η Yeapit χαιρέτισαν το γεγονός ότι υπάρχει εφαρμογή στην εγχώρια αγορά, που να παρέχει αυτές τις δυνατότητες. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η εμπειρία της αναζήτησης συνεργασιών και διεξαγωγής εποικοδομητικών συζητήσεων με μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα και σχολή για κάθε νεαρό επιχειρηματία.

-Τι είναι ακριβώς η Υeapit, ποιες υπηρεσίες και ποια πλεονεκτήματα προσφέρει;

-Η υπηρεσία της Yeapit βασίζεται σε μία εφαρμογή cloud, η οποία «ψάχνει» σε διαδικτυακές ιστοσελίδες, εντοπίζει τα άρθρα που ενδιαφέρουν την κάθε εταιρεία ξεχωριστά και στη συνέχεια τα συγκεντρώνει μαζί σε ένα κανάλι ειδήσεων, μια ιστοσελίδα στην ουσία, την οποία δημιουργούμε εμείς για την εταιρεία. Το κανάλι ειδήσεων της εταιρείας ανανεώνεται αυτόματα και σε συνεχή ροή, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι γράφεται από κυπριακές ή ξένες ιστοσελίδες για τις ίδιες, τον ανταγωνισμό ή την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται. Παράλληλα, οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται την υπηρεσία με τους πελάτες τους, με τους συνεργάτες τους ή ακόμη και με τους υπαλλήλους τους μέσω του intranet τους,  ενώ τους αποστέλλεται την ίδια ώρα ένα ημερήσιο δελτίο τύπου με τις πιο πρόσφατες ειδήσεις του 24ωρου.

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για δημιουργία μίας τέτοιας εφαρμογής;

-Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Πάμπος Παπαχαραλάμπους ο οποίος είναι και ο τεχνικός διευθυντής της Yeapit. Η δημιουργία της εφαρμογής  συνέπεσε με την ολοκλήρωση  των μεταπτυχιακών μου σπουδών στο Λονδίνο και η πρότασή του προς εμένα για να βγει αυτή η εφαρμογή στην αγορά μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ουσιαστικά, η ιδέα για δημιουργία του Yeapit ξεκίνησε από την ανάγκη μας ως χρήστες του διαδικτύου για εξεύρεση των ειδήσεων που μας αφορούν, χωρίς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο αναζητώντας το σύνολο των ειδήσεων οι οποίες δεν εμπίπτουν στον τομέα του ενδιαφέροντός μας. Με τη χρήση της υπηρεσίας οι εταιρείες κερδίζουν πολύτιμο χρόνο και άρα χρήμα αφού  όσα πρέπει να γνωρίζουν, βρίσκονται άμεσα στην οθόνη του υπολογιστή τους.

Επέκταση στο εξωτερικό

-Πόσο καιρό βρίσκεται στην αγορά η εφαρμογή;
-Η εφαρμογή βγήκε πιλοτικά στην κυπριακή αγορά τον Δεκέμβριο του 2014. Μέχρι στιγμής έχουμε έρθει σε συνεργασία με ικανοποιητικό αριθμό εταιρειών, ανάμεσα τους ο Όμιλος εταιρειών Πηλακούτας, η  G.A.P Vassilopoulos, η Argus χρηματιστηριακή και άλλοι. Μόλις πρόσφατα έχουμε υπογράψει στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία Infocredit Group Ltd για τη μεταπώληση της υπηρεσίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

-Επομένως, στόχος σας είναι η επέκταση και σε άλλες αγορές πλην της κυπριακής;

-Η εφαρμογή της Yeapit κτίστηκε σε περιβάλλον cloud ούτως ώστε να μπορεί να προσφέρεται στην παγκόσμια αγορά. Με τις συνεργασίες που δημιουργούμε, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε να γίνουμε ένας παγκόσμιος παίκτης. Ξεκινήσαμε από την Κύπρο ως πιλοτική αγορά, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες των πελατών μας και της αγοράς για ακόμη καλύτερο εμπλουτισμό της υπηρεσίας μας.

Αναβάθμιση της υπηρεσίας

-Σε ποιες εταιρείες απευθύνεστε;

-Λειτουργούμε ως επιχειρηματικό εργαλείο για όλες τις εταιρείες που χρειάζονται άμεση και συνεχή ενημέρωση στην καθημερινότητά τους, όπως είναι τα δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, τα κυβερνητικά τμήματα και άλλα.

-Πώς επιλέγονται οι συγκεκριμένες ειδήσεις για κάθε πελάτη ξεχωριστά;

-Με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού εξετάζονται αυτόματα οι ιστοσελίδες που έχει επιλέξει ο ίδιος ο πελάτης και στη συνέχεια εντοπίζονται τα άρθρα στα οποία υπάρχουν οι λέξεις-κλειδιά τις οποίες και πάλι έχει προεπιλέξει ο πελάτης. Για παράδειγμα, αν μία εγχώρια ή ξένη ιστοσελίδα ανεβάσει άρθρο ειδικά για την εταιρεία-πελάτη ή απλώς εμπεριέχει λέξεις-κλειδιά τις οποίες έχει επιλέξει, τότε η εταιρεία θα ειδοποιηθεί αυτόματα, μιας και η συγκεκριμένη είδηση θα εμφανιστεί στο δικό της κανάλι ειδήσεων. Η διαφοροποίηση της Yeapit από άλλες εφαρμογές είναι ότι η διαδικασία πραγματοποιείται αυτόματα και άμεσα, καλύπτοντας τη ροή ειδήσεων από το σύνολο των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας στο www.yeapit.com.


-Πώς αποτιμάτε τη μέχρι στιγμής πορεία της υπηρεσίας;
-Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της αγοράς η οποία φάνηκε να χρειάζεται και να εκτιμά μία τέτοια εφαρμογή, καθώς πολλές εταιρείες με τις οποίες επικοινωνήσαμε χαιρέτισαν το γεγονός ότι υπάρχει εφαρμογή, που να παρέχει αυτές τις δυνατότητες. Μετά την ανταπόκριση από ικανοποιητικό αριθμό εταιρειών και το θετικό αντίχτυπο που εξακολουθούμε να λαμβάνουμε, είμαστε έτοιμοι να εμπλουτίσουμε την υπηρεσία με νέα χαρακτηριστικά εντός των επόμενων μηνών.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση