ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον, στην κυπριακή διάλεκτο

Οι POINT TO contemporary theater ανεβάζουν την ξεκαρδιστική κωμωδία «Οι Ηλίθιοι τζι εγώ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι POINT TO contemporary theater ανεβάζουν την ξεκαρδιστική κωμωδία «Οι Ηλίθιοι τζι εγώ», σε διασκευή και προσαρμογή στα κυπριακά από τις Ντόρα Μακρυγιάννη και Σοφία Ιακώβου, σε σκηνοθεσία Νίκου Μυλωνά.

Ένας βοσκός που χάνει συνέχεια το κοπάδι του, μια ταχυδρόμος που μπερδεύει τα γράμματα, μια πλανόδια πωλητής που δεν ξέρει τι πωλεί, ένας λειψός χασάπης, ένας γιατρός χωρίς πτυχίο, μια φαντασμένη σύζυγος κι ένας κόμης για δέσιμο, είναι οι χαρακτήρες που συνθέτουν την πλοκή και τη δράση αυτής της ξεκαρδιστικής κωμωδίας καταστάσεων και παραλογισμού, με την οποία κάνει αρχή στην καινούρια θεατρική σεζόν η ομάδα Point To.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο, το Ελαφροχώρι. Ένας νεαρός και φιλόδοξος δάσκαλος καταφθάνει στο χωρίο και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού, θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του και την κόρη τους Σοφία, την οποία θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει, όμως, ότι και αυτή είναι το ίδιο αδαής όσο και οι υπόλοιποι. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια και πως ο ίδιος θα πέσει θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να μορφώσει τη Σοφία ή να την  παντρευτεί.

Συντελεστές:
Διασκευή στα Κυπριακά: Ντόρα Μακρυγιάννη, Σοφία Ιακώβου
Σκηνοθεσία: Νίκος Μυλωνάς
Σκηνικά/ Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου
Σχεδιασμός φωτισμού/ μουσική επιμέλεια: Νίκος Μυλωνάς
Βοηθός σκηνοθέτης/ Υπεύθυνος παραγωγής: Νικόλας Δημητρίου
Ηθοποιοί: Άλκης Χρίστου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Γιώργης Χριστοδούλου, Νικόλας Δημητρίου, Έλενα Λιασίδου, Ντόρα Μακρυγιάννη,  Χριστιάνα Θεοδώρου και Πάνος Ζαμπακκίδης.

Info
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.
Παραστάσεις:  Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2015.
4, 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου και 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015.
Χώρος: WhereHaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ, Παλλουριώτισσας, Λευκωσία.
Ώρα: 20: 30
Γενική είσοδος: €10
Για κρατήσεις: 99 122 552, 99 740 773
Για πληροφορίες: 4pointto@gmail.com  F: Point To

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση