ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιορτάζοντας την “Αίθουσα Χαράς” στη Δερύνεια

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ανακαίνισε αίθουσα στο Β΄Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ίδρυμα Andrey & Julia Dashin’s Foundation επιχορήγησε την ανακαίνιση μιας αίθουσας όπου τα παιδιά του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας θα μπορούν να μάθουν, να παίξουν και να απασχοληθούν χωρίς να χρειάζεται να υπομένουν το κρύο του χειμώνα. Το 2014, ο Σύνδεσμος Γονέων αποτάθηκς στο Ίδρυμα και το καλοκαίρι του 2015, το Andrey & Julia’s Dashin Foundation επισκέφτηκε τον χώρο για να επιτηρήσει το έργο που είχε αναλάβει.

Λίγο αργότερα το Ίδρυμα κλήθηκε να παραστεί σε μια τιμητική τελετή προς τιμήν της γεναιόδωρης στήριξης και δωρεάς του. Η ανοιχτή βεράντα είχε πλέον μετατραπεί σε μια σωστή και ασφαλή αίθουσα για τα παιδιά με δάπεδο μόνωσης, παράθυρα και βεβαίως ηλεκτρισμό και θέρμανση. Κατά την τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν δημότες της πόλης, οι γονείς των μαθητών, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Δερύνειας, καθώς αντιπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Andrey & Julia’s Dashin Foundation βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα, μόνιμα τοποθετημένη στην «Αίθουσα Χαράς».

Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει μια ξεχωριστή παράσταση και Η παιδική χορωδία του σχολείου μάς ψυχαγώγησε με τραγούδια περί φιλίας και γενναιοδωρίας.Η φιλοξενία αυτού του ιστορικού σχολείου (Το Β΄ Δημοτικό Σχολείο της Δερύνειας βρίσκεται μόνο λίγα μέτρα από την «Πόλη Φάντασμα» της Αμμοχώστου, με τα σύνορα να έχουν ανακοινωθεί πως θα ανοίξουν φέτος μετά από 42 ολόκληρα χρόνια) συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Ο Σύνδεσμος Γονέων μαζί με την Κεντρική Διεύθυνση του Σχολείου και τον Δήμαρχο Δερύνειας δεξιώθηκαν το Ίδρυμα με ένα καταπληκτικό δείπνο με τοπικούς μεζέδες και κρασί.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ