ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το έργο «Δαίμονες» του Λαρς Νορέν, στο θέατρο Διόνυσος

Η ανία της συντροφικότητας αλλά και ο φόβος της μοναξιάς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το θέατρο «Διόνυσος» ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. το έργο «Δαίμονες» του Λαρς Νορέν, σε μετάφραση Πάνου Παπαγεωργόπουλου και σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη.

Το έργο: Φρανκ και Καταρίνα: Τριάντα και κάτι, εννιά χρόνια γάμου. Φαινομενικά το τέλειο ζευγάρι. Άτεκνοι. Τόμας και Γκένα: Οι γείτονες. Τριάντα και κάτι, δώδεκα χρόνια γάμου, οι ιδανικοί γονείς. Ζουν και αναπνέουν για τα παιδιά τους. Οι τέσσερις τους θα συνυπάρξουν, το βράδυ πριν τον ενταφιασμό της τέφρας της μητέρας του Φρανκ. Μη αντέχοντας να μείνουν μόνοι αυτό το βράδυ, Ο Φρανκ και η Καταρίνα καλούν τους γείτονες τους, Τόμας και Γκένα, για παρέα, οι οποίοι θα δεχτούν την πρόσκληση. Και το παιχνίδι θα ξεκινήσει…

Τα δυο ζευγάρια θα συνυπάρξουν για μια ολόκληρη νύχτα, κεκλεισμένων των θυρών. Κι ενώ τα κωμικά στιγμιότυπα εναλλάσσονται με το αγριότερο δράμα, μέσα από μια σειρά από αμοιβαίους εξευτελισμούς, σπαρακτικές εξομολογήσεις, σεξουαλικές προκλήσεις και λεκτικές (ή μη) επιθέσεις, τέσσερις άνθρωποι, κυριευμένοι από τους δαίμονες της καθημερινότητας τους, θα πρέπει να επιβιώσουν απ' όσα τους βασανίζουν.

Η ανία της συντροφικότητας αλλά και ο φόβος της μοναξιάς, οι ερωτικές φαντασιώσεις κόντρα στις ασφαλείς επιλογές, η λήθη του αλκοόλ και η απάθεια της νηφαλιότητας, το όνειρο και η πραγματικότητα, ο θάνατος και η γέννηση, το Αρσενικό και το Θηλυκό - όλα σε ζευγάρια, όλα σε αντιθέσεις. Οι τέσσερις τους γίνονται καθρέφτης ο ένας του άλλου.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ανδρέας Τσέλεπος, Τζωρτζίνα Τάτση, Μυρτώ Κουγιάλη και Γιάννης Ποιμενίδης.              

Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 8:30 μ.μ. και Κυριακή στις 6:30 μ.μ. μέχρι 24 Ιανουαρίου 2016.

Παραστάσεις στη Λεμεσό: Β’ Δημοτική Αγορά (Θέατρο ΕΝΑ): 27/28/29 Ιανουαρίου 2016 στις 8.30 μ. μ.

Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/ μειωμένο, 10 ευρώ/ φοιτητικό

Κρατήσεις: 22818999, 99621845

* Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού και απευθύνεται αποκλειστικά σε κοινό άνω των 18 χρόνων.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση