ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια ανάσα πριν πέσουν οι υπογραφές στο λιμάνι Λεμεσού

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία των σχετικών εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στo τελικό στάδιο ετοιμασίας των εγγράφων βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών για να υπογραφούν τα απαραίτητα συμβόλαια με τους προτιμητέους αναδόχους επενδυτές στο λιμάνι Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τις εγγύς ημέρες θα «πέσουν» οι υπογραφές σε όλα τα απαραίτητα έγγραφα με τις εταιρείες για να αποκρατικοποιηθούν οι εργασίες του λιμανιού μετά και τη σχετική έγκριση της Βουλής. Ένα από τα βασικά ζητήματα που έπρεπε να τύχουν επεξεργασίας, ήταν τα διάφορα συμβόλαια που είχε με ιδιώτες η Αρχή Λίμένων Κύπρου και τα οποία θα μεταφερθούν στους νέους επενδυτές.

Τα έργα τα οποία θα αναλάβουν οι πλειοδότριες εταιρείες είναι τρία.

Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά τον τερματικό Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, θα αναλάβει η Eurogate International Gmbh, Interorient Navigation Ltd, East MED Holdings S.A , αναλαμβάνοντας τον χειρισμό των εμπορευματοκιβωτίων και συναφών δραστηριοτήτων.

Για τα άλλα 2 έργα που αφορούν τις θαλάσσιες υπηρεσίες και τον τερματικό σταθμό γενικού εμπορίου και πολλαπλών χρήσεων θα την αναλάβει η DP World Limited (P&O.M) και G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση