ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

To Ρόδον αναστέλλει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο

Οι λόγοι αναστολής έχουν να κάνουν με ανακαίνιση και μελέτες βέλτιστων πρακτικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, το ξενοδοχείο «Ρόδον» θα αναστείλει την λειτουργία του, ούτως ώστε να διεξαχθούν ανακαινίσεις, μελέτες ενεργειακής απόδοσης, μελέτες μάρκετινγκ και μελέτες βέλτιστων συστημάτων διοίκησης. Όπως ενημέρωσε  η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» ∆ηµόσια Λτδ, ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου ΡΟ∆ΟΝ στον Αγρό, οι λόγοι της απόφασης και ανακοίνωσης της αναστολής της λειτουργίας του πιο πάνω ξενοδοχείου της από τις 15 Σεπτεµβρίου 2016 είναι οι ακόλουθοι:

1. Για να ενηµερώσει έγκαιρα και σωστά τα τουριστικά γραφεία µε τα οποία συνεργάζεται και να αποφύγει αχρείαστες παρεξηγήσεις.

2. Λόγω του γεγονότος ότι πέραν των 80% των αφίξεων προέρχονται από την κυπριακή αγορά, η οικονοµική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα και την οµαλή λειτουργία της εταιρείας. Παράλληλα και λόγω της ολόχρονης λειτουργίας του ξενοδοχείου µε πολύ χαµηλές πληρότητες τις καθηµερινές κρίνεται απαραίτητο όπως καταβληθούν προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν τρόποι επέκτασης της τουριστικής περιόδου αλλά και µείωσης όλων των κόστων λειτουργίας του ξενοδοχείου. Σε τελική ανάλυση κρίνεται απαραίτητο όπως σε συνεργασία µε Ειδικούς Συµβούλους-Μελετητές της εταιρείας ετοιµαστούν µια σειρά από µελέτες µε στόχο τη µείωση των κόστων λειτουργίας αλλά και την αύξηση των εσόδων του ξενοδοχείου ώστε να µπορέσει η εταιρεία να καταστεί ανταγωνιστική. Τέτοιες µελέτες είναι: (α) η µελέτη ενεργειακής απόδοσης για µείωση των κόστων ενέργειας. (β) Η µελέτη για εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας και σύγχρονων συστηµάτων διοίκησης. (γ) Η µελέτη για πιο αποτελεσµατικό µάρκετινγκ εντός και εκτός Κύπρου για καλύτερες πληρότητες ολόχρονα και για µεγαλύτερα έσοδα από διαµονές και εκδηλώσεις.

3. Ταυτόχρονα είναι επιβεβληµένο λόγω των υποχρεωτικών απαιτήσεων τόσο του ΚΟΤ και της πυροσβεστικής, όσο και λόγω φυσικής φθοράς διαφόρων εγκαταστάσεων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν έγκαιρα οι αναγκαίοι οικονοµικοί πόροι (χρηµατοδότησης από τραπεζικά ιδρύµατα και χορηγία από συνχρηµατοδοτούµενα ταµεία) για έργα ανακαίνισης/αναβάθµισης. Το ύψος του ποσού, η έναρξη των εργασιών και ο χρόνος της ανακαίνισης/αναβάθµισης θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες, όπως, της χρηµατοδότησης, της αναµενόµενης εξαγγελίας νέου σχεδίου επιχορήγησης από τον ΚΟΤ και άλλων χορηγιών για ενεργειακή αναβάθµιση. Τελικός στόχος είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση νέων µορφών τουρισµό.

 Όλες οι πιο πάνω αποφάσεις-ενέργειες της εταιρείας στοχεύουν αφενός στην ποιοτική αναβάθµιση του τουριστικού προϊόντος, στην προσέλκυση περισσότερων παραθεριστών µε ειδικά ενδιαφέροντα που είναι πιο ψηλής εισοδηµατικής τάξης, στην αποτελεσµατική λειτουργία του ξενοδοχείου και για τους 12 µήνες του χρόνου και αφετέρου στη συνολική µείωση των κόστων, στην αύξηση των εσόδων και την βελτίωση των οικονοµικών αποτελεσµάτων προς όφελος των µετόχων, του προσωπικού και των τοπικών κοινωνιών του Αγρού και των γύρω χωριών. Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, καταλήγει η ανακοίνωση, θα εξαρτηθεί από τη διευθέτηση όλων των πιο πάνω, ώστε να μπορέσει να καταστήσει το Ρόδον «µία σύγχρονη αλλά και κερδοφόρα ξενοδοχειακή µονάδα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση