ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημιουργεί μονάδα διαχείρισης ακινήτων η Ελληνική

Σε αναζήτηση για τον επικεφαλής και για συμβούλους

Με την πρακτική της ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων και κυρίως ακινήτων έναντι χρέους να αποτελεί πλέον μία από τις συχνές λύσεις αναδιάρθρωσης που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, ήρθε η σειρά της Ελληνικής Τράπεζας να προχωρήσει στη δημιουργία Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων.

Η τράπεζα προχώρησε στη δημοσίευση αγγελίας με την οποία ζητά να προσλάβει άτομο που θα τεθεί επικεφαλής της Μονάδας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», βρίσκεται και σε αναζήτηση εξωτερικών συμβούλων που θα την βοηθήσουν στη διαχείριση των ακινήτων που θα περάσουν στην ιδιοκτησία της. Προ μηνών αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησε και η Τράπεζα Κύπρου, η οποία όμως διόρισε επικεφαλής της Μονάδας υφιστάμενο στέλεχος της, τον Μίλτο Μιχαηλά ενώ σύνηψε συμφωνία με την εταιρεία Resolute για παροχή σχετικών υπηρεσιών.

Τα αποθέματα ακινήτων προς πώληση της Ελληνικής Τράπεζας στο τέλος του 2015 ανέρχονταν σε 71,2 εκατ. ευρώ ενώ το 2014 ήταν μόλις 22,3 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό μέρος της αύξησης προήλθε από το ακίνητο που αποκτήθηκε από την Εκκλησία στην περιοχή Αμαθούντας στη Λεμεσό στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των δανείων της. Το συγκεκριμένο ακίνητο, πωλήθηκε τον περασμένο μήνα έναντι 40 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις που είχε πραγματοποιήσει η τράπεζα μέχρι το τέλος του χρόνου ανέρχονταν σε 256 χιλ. ευρώ.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση