ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τέχνη της κεραμικής από επτά Κύπριους κεραμιστές στην Πάφο

«Βλέπουμε ότι η μικρή Κύπρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες χώρες»

ΚΥΠΕ

Επτά σύγχρονοι Κύπριοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις τελευταίες τους αναζητήσεις σε μια κοινή έκθεση στην Πάφο. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αναστασία Λαμπασκή, Βάσος Δημητρίου, Γιώργος Γεωργιάδης, Μαρία Μηνά, Celia Potoudis Macpherson, Φώτος Δημητρίου και Χριστίνα Κωνσταντίνου Giusti.
Η Κύπρος, επισημαίνεται σε ανακοίνωση, έχοντας την τέχνη της Κεραμικής ριζωμένη βαθιά στην παράδοσή της από αιώνες, δεν θα μπορούσε να μην έχει συνέχεια σήμερα.

Παρακολουθώντας τη σύγχρονη παγκόσμια κεραμική συνεχίζει η ανακοίνωση, βλέπουμε ότι η μικρή Κύπρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες χώρες και πρέπει να αναφερθεί ότι πολλά είναι τα βραβεία που αποσπούν συχνά οι καλλιτέχνες μας, έχοντας να αναμετρηθούν με άλλους διεθνώς γνωστούς καλλιτέχνες.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι συνεργασίες που έχουν μεταξύ τους τόσο όσον αφορά την ανταλλαγή ιδεών και τεχνικών, όσο και μέσω της αλληλοστήριξης που αναπτύσσεται.

Σημειώνεται περαιτέρω πως στη συγκεκριμένη έκθεση οι Κύπριοι κεραμιστές δηλώνουν την παρουσία τους και καταθέτουν πολιτισμό σε μια εποχή που οι αξίες καθημερινά καταρρίπτονται.

«Η τέχνη είναι η ελπίδα για τις μέλλουσες γενεές. Ας μην την αφήσουμε να χαθεί, μας είναι αναγκαία», καταλήγει η ανακοίνωση. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 19:30 από τον καλλιτέχνη Peter Moore στο Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνόπολις 20 . Η έκθεση θα διαρκέσει από Δευτέρα – Παρασκευή, 9:30 – 18:00 και Σάββατο 9:30 – 14:00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ