ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: Όλοι θέλουν αλλαγές φτάνει να μην επηρεάζουν τους ίδιους

Αλλαγών χρήζει και ο ιδιωτικός τομέας, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω προέδρω

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης στο 6ο οικονομικό συνέδριο. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ως Κύπρος, πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα συνέχισε, λέγοντας επίσης ότι, χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ο ιδιωτικός τομέας.

Η οικονομία της Κύπρου δεν είχε ισορροπία, και έπασχε στην ανταγωνιστικότητα, τόνισε. Για να επιτευχθεί όμως, χρειάζονται οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας τις ως κλειδί αφού δεν θα υπάρχει ανάπτυξη αν δεν έχει τη βάση της σε γερές δομές.

Εάν ερωτηθούν οι πολίτες για το αν θέλουν μεταρρυθμίσεις, θα απαντήσουν όλοι καταφατικά. Όταν όμως συγκεκριμενοποιούμε τις μεταρρθμίσεις σε κάθε τομέα, τότε όλοι θέλουν να μην επηρεαστεί ο τομέας τους ακόμα και αν είναι μη αποδοτικός, εξήγησε, υποδηλώνοντας την ως λάθος πρακτική. "Όλα τα πολιτικά κόμματα στον κόσμο, βρίσκουν δυσκολίες στις μεταρρυθμίσεις για να μην δυσσαρεστήσουν συγκεκριμένες οργανωμένες ομάδες. Είναι απαραίτητες όμως, σημείωσε."

Η οικονομία θέλει εμπιστοσύνη. Θέλουμε να πάμε την χώρα μπροστά με μεταρρυθμίσεις, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση