ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέθανε ο σπουδαίος κωμικός Τζιν Γουάιλντερ

Πρωταγωνίστησε σε κωμωδίες όπως το «Εργοστάσιο Σοκολάτας» και «Φρανκενστάιν Τζούνιορ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πέθανε ο μεγάλος ηθοποιός Τζιν Γουάιλντερ, (κανονικό όνομα Ζερόμ Ζίλμπερμαν) σε ηλικία 83 ετών. Ο ηθοποιός έπασχε απο τη νόσο του Αλτσχάιμερ και όπως δήλωσε ο ανιψιός του, ο σπουδαίος ηθοποιός πέθανε τελικά από επιπλοκές της νόσου.

Ο Τζιν Γουάιλντερ (Gene Wilder) είχε γεννηθεί στις 11 Ιουνίου 1933 στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών και είχε συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, είχε επίσης στο ενεργητικό του κινηματογραφικές επιτυχίες, ενώ ήταν και σεναριογράφος.
Μεγάλες επιτυχίες του ήταν οι ταινίες «Φρανκεστάιν τζούνιορ», Εργοστάσιο σοκολάτας», «Οι παραγωγοί», «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και άλλες. Είχε πολύχρονη συνεργασία με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μελ Μπρουκς.

Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο θρυλικό «Μπόνι και Κλάιντ» το 1967, ο ρόλος που τον καθιέρωσε όμως ήταν στο «Οι παραγωγοί» το 1968 ως Leo Bloom. Συνεργάστηκε με τον Γούντυ Άλεν στο «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες».

Είχε προταθεί δύο φορές για βραβείο Όσκαρ, («Οι παραγωγοί», «Φρανκεστάιν τζούνιορ»), αλλά και για τη Χρυσή Σφαίρα («Εργοστάσιο σοκολάτας» «Silver Streak»).



Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ