ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το Εθνικό Συμβούλιο, η συνέντευξη Ακιντζί και τα ερωτήματα...

= ΤΡΙΤΗ 13 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η συνέντευξη Ακιντζί που δόθηκε ως απάντηση στα όσα είπε ο Αναστασιάδης στη δική του συνέντευξη, ξεκαθάρισε τρία πράγματα: 1. Η απόσταση μεταξύ των πλευρών δεν είναι όπως την περιέγραψε ο Αναστασιάδης, είναι μεγαλύτερη, 2. Όλες οι ελπίδες για επανέναρξη του διαλόγου βρίσκονται στα χέρια της Λουτ και στα όσα αυτή θα πετύχει από τις εδώ επαφές που θα αρχίσει σύντομα, 3. Θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα και μάλιστα ξεκάθαρο.

Τα όσα όμως είπε ο Ακιντζί φανέρωσαν και άλλη μια διάσταση: τη στενή πολιτική σχέση, σχεδόν ταύτιση Ακιντζί-ΑΚΕΛ και την χαλαρή και εντελώς αποκεντρωμένη σχέση του με τον Αναστασιάδη.
Ακιντζί και Άντρος Κυπριανού χρησιμοποίησαν σχεδόν το ίδιο λεκτικό για να περιγράψουν την πρόταση Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας σχεδόν ταυτόσημα ότι ο Αναστασιάδης ούτε ξέρει τι λέει, ούτε ξέρει τι θέλει και προκαλεί σύγχυση.

Όπως δήλωσε στους συνταξιούχους ο Άντρος: "εδώ και δυο μήνες συζητούμε για ένα ανύπαρκτο θέμα γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει δώσει περιεχόμενο στην πρόταση του για αποκεντρωμένη Ομοσπονδία, γιατί δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ποιο περιεχόμενο πρέπει να έχει αυτή του η αναφορά".

Μήπως όμως έχει δίκαιο να διερωτάται πως είναι δυνατόν ο Αναστασιάδης να διατυπώνει μια πρόταση "πρόχειρα και ανεύθυνα" και να ζητεί "από αυτούς που διαφωνούν" να πουν απόψεις για να συνδιαμορφωθεί αυτή η πρόταση;
Μετά το χθεσινό Εθνικό Συμβούλιο πάντως η ερώτηση "Πώς θα τα βγάλει πέρας τώρα ο Αναστασιάδης;" κυριαρχεί σε πηγαδάκια Συναγεριμκών.
Και το πιο ανησυχητικό είναι που δίνονται όλο και πιο συχνά απαντήσεις του τύπου: "Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί"...

Μια πηγή μου, κοντά στον Τσακ Νόρις της κυπριακής πολιτικής σκηνής με ενημέρωσε για κάτι συγκλονιστικό: Ο άμεμπτος και υπεράνω όλων αξιωματούχος την ώρα που οι υπαλλήλοι του γραφείου του δούλευαν επέλεξε να κάνει αναρτήσεις στο Twitter. Και να επιτίθεται κατά την προσφιλή του μέθοδο, εν ώρα εργασίας, σε άλλους κρατικούς αξιωματούχους. Και δεν έφτανε που σπαταλούσε ο ίδιος τον ακριβοπληρωμένο από τον λαό χρόνο του για να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα, έβαλε και κάποια κυρία να παροτρύνει πιεστικά τους εργαζόμενους να κάνουν like. Το κέρδος, σύμφωνα με την πηγή μου, αμελητέο, μόλις και μετά βίας εξασφάλισε 16 likes για την κακία του. Ο Τσακ Νόρις το φυσάει και δεν κρυώνει αλλά όπως ακούω δεν τα βάζει κάτω. Ετοιμάζει νέες εκστρατείες με ρητορική μίσους και μάλιστα εν ώρα εργασίας και με νέα καταφυγή στους υπαλλήλους για τα πολύτιμα και ψυχολογικά απαραίτητα likes.

Ανασύνταξη δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη στην αυλή του πρίγκιπα Νικόλαου. Όπως με πληροφορεί η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, ο πρίγκιπας έδωσε σαφέστατες οδηγίες για προσεκτική διαχείριση και τις κριτικής κατά του Αναστασιάδη και των αναλύσεων που θα γίνουν για την παρούσα φάση του Κυπριακού στα ΜΜΕ. Γι' αυτό και τα άτομα που θα παρουσιαστούν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές θα είναι αυστηρά επιλεγμένα. Μόνο τα τρία που επέλεξε. Και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται κάποιος που εκφράζει δυσφορία...
Αναλόγως κινείται και στις συναντήσεις με τη βάση του κόμματος με μια διαφοροποίηση. Μπορεί να μιλούν λίγοι, κυρίως αυτός, στις συναντήσεις αλλά θέλει να έχει αρκετούς μαζί του, ιδιαίτερα τόπακες με στόχο τη συσπείρωση.
Κάποια στελέχη πάντως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένα γιατί νιώθουν να έχουν παραμεριστεί, σύμφωνα πάντα με την Φωτούλα.

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση

X