ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η επάνοδος του Ηealthy και τα καυτά ραντεβού

= ΠΕΜΠΤΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εξιτήριο παίρνει αύριο ο Healthy και αρχίζουν όλα να παίρνουν το δρόμο τους. Απ' όσα μαθαίνω από έγκυρη πηγή μου στον Λόφο, θα οριστεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στη Λεμεσό, θα διευθετηθεί η συνάντηση με την Σπέχαρ, θα οριστούν συνεδρίες του υπουργικού υπό την προεδρία του και θα αρχίσει να βλέπει κάποιους υπηρεσιακούς. Ενδέχεται μάλιστα κάποια από τα προαναφερόμενα "καυτά ραντεβού" του Healthy να έχουν ήδη συμφωνηθεί και οριστεί. Όπως μου ανέφερε η πηγή μου: "Παρά την ταλαιπωρία του από το ατύχημα ο Πρόεδρος έκανε αναγκαστικά ένα διάλειμμα από το εξουθενωτικό του πρόγραμμα. Έτσι μια ξεκούραση την είχε. Τώρα τον περιμένει ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για να προλάβει όσα έμειναν πίσω και να αντιμετωπίσει πιεστικές ανάγκες".

Όπως έγκυρα ενημερώνομαι το μεγαλύτερο ίσως άγχος προέρχεται από το αίτημα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Ο Άντρος Κυπριανού ζητά μάλιστα να δει και την επιστολή με τα "τρία σημεία" που ο Healthy έστειλε στον Γκουτέρες, φανερώνοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει γι' αυτόν, ενώ του ζητά, σε ψηλούς πάντα τόνους, να αναλάβει πρωτοβουλίες "που θα τερματίζουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τις μεθοδεύσεις για εποικισμό της Αμμοχώστου".

Συναγερμικό στέλεχος που σχολίαζε τη νέα κριτική του Άντρου κατά του Healthy διερωτήθηκε ποιες πρωτοβουλίες εννοεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, γιατί δεν κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόταση και κατά πόσον ο ίδιος ανέλαβε ανάλογες πρωτοβουλίες στην Μόσχα καταγγέλλοντας την Τουρκική προκλητικότητα που ενισχύεται με την προμήθεια των S-400".

 

Τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένουν με αγωνία και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Νικόλας και ο Σιζό. Ακούω πως στην περίπτωση του Νικόλα υπάρχουν καταγραμμένα και σημεία σε τρεις τουλάχιστον σελίδες για διευκρίνηση "και δεν αποκλείεται να υποβληθούν και επιστολή με ιδέες και προτάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης, κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν", όπως μου ανέφερε η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα.

Στην περίπτωση της ΕΔΕΚ αναμένεται έντονη κριτική "για την καθυστέρηση με την οποία ενημερώνεται το Εθνικό Συμβούλιο για σημαντικά γεγονότα που έχουν να κάνουν και με το Κυπριακό και με την Ασφάλεια", όπως άκουσα από στέλεχος του κόμματος. "Αναμένεται πως ο Σιζόπουλος θα θέσει έντονα το θέμα των Βαρωσίων με κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ακόμα και θέμα για τη Δένεια με προτάσεις για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, εάν επαναληφθούν", συμπλήρωσε η πηγή μου.

 

"Σκεφτείτε για λίγο εάν ο πύραυλος που έπεσε στον Πενταδάκτυλο ήταν αμερικάνικος. Πόσες ανακοινώσεις, πόσες αντιδράσεις και πόσες φωνές θα ακούγονταν και από ποιους. Καμιά σύγκριση ή σχέση με όσα χλιαρά ακούστηκαν από κάποιους για τον ρωσικό S-200". Η δήλωση έγινε από γνωστό πολιτικό στη Λευκωσία, χθες σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους.

 

Δύο τουλάχιστον κόμματα αναμένουν με τρομερό ενδιαφέρον και άγχος τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. Το ένα μάλιστα συσχετίζει ακόμα και το μέλλον του και την κοινοβουλευτική του παρουσία αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα λάβουν κάποια κόμματα στην Ελλάδα. Περισσότερα, με ονόματα και λεπτομέρειες θα σας έχω σύντομα.

 


----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση