ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:46
 

#PoliticsBlog Η τριμερής του Βερολίνου στη σκιά του μαύρου βαν

= ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη ώρα του Βερολίνου. Για το δείπνο που θα κρίνει πολλά, πολύ περισσότερα απ’ όσα μπορούμε ίσως να υποθέσουμε, αφού αποκλειστικός κριτής της Τριμερούς δεν θα είναι ούτε ο Νίκαρος, ούτε ο Μουσταφά, ούτε κανένας άλλος από τους συμμετέχοντες, εκτός από τον Γκουτιέρες. Αυτός θα κρίνει και θα αποφασίσει εάν υπάρχει βάση για τη συνέχεια, εάν μπορεί να προγραμματιστεί η άτυπη Πενταμερής, αν θα δώσει συνέχεια στη διαδικασία, πότε και πώς.

Στη Λευκωσία έντονη ήταν η συζήτηση που ακολούθησε την ανακοίνωση ότι η Σπέχαρ και τα άλλα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με το Κυπριακό στη Λευκωσία δεν πρόκειται να εμφανιστούν στο Βερολίνο. Μία ανάγνωση της εξέλιξης είναι ότι οφείλεται στην επίγνωση του Γκουτιέρες πως δεν πρόκειται να προχωρήσει αρκετά η διαδικασία ώστε να χρειάζεται η παρουσία της «ομάδας της Λευκωσίας». Μια άλλη ανάγνωση αναφέρεται στην απόφαση του Γκουτιέρες να μη δώσει ιδιαίτερη φόρτιση στο δείπνο, ούτε και κόστος για να μην δημιουργηθούν υπέρμετρες ελπίδες. «Από τις προηγούμενες επαφές για το Κυπριακό και μετά το Κραν Μοντάνα, έπαθε και έμαθε», σχολίαζε διπλωμάτης οποίος υποστήριξε πως «φαίνεται να ασπάζεται ως ένα βαθμό την άποψη του Αναστασιάδη για το «τζάμπα τα έξοδα» και ίσως έκρινε πως είναι καλύτερα να επιμείνει στο «λίγοι και καλοί».

Από τις προηγούμενες επαφές για το Κυπριακό και μετά το Κραν Μοντάνα, έπαθε και έμαθε», σχολίαζε διπλωμάτης

Υπάρχει και μια άλλη φήμη που ακούστηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία και έλεγε πως υπήρξε μία αντίδραση για το ρόλο της «ομάδας της Λευκωσίας» στην όλη διαδικασία, η οποία όμως δεν αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή. Αληθεύει ότι την Παρασκευή στο Προεδρικό Αναστασιάδης και Άντρος Κυπριανού δεν συζήτησαν μόνο το θέμα του κατασκοπευτικού μαύρου βαν αλλά και την Τριμερή; Πάντως, το μέγα θέμα των ημερών, το μαύρο βαν, θα κυνηγάει τον Νίκαρο και στο Βερολίνο, αφού ο κουρνιαχτός όχι μόνο δεν έχει κοπάσει αλλά όσο δεν ξεκαθαρίζει η έρευνα, αυξάνεται.

Από τον ΔΗΣΥ ακούω ότι ο Φούλης «μετά την κατραπακιά με την ήττα του ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και τα όσα του έχουν σύρει σε ΜΜΕ και σόσιαλ μίντια, επιχειρεί ανασύνταξη». Όπως μου έλεγε η μάνταμ του Φούλη, «ο μεγάλος αρχηγός θεωρεί ότι η αντεπίθεση είναι η καλύτερη άμυνα και ότι το planA είναι να αποδείξει πως έχουν λεχθεί υπερβολές εις βάρος του και να αποδείξει ότι υπήρξαν στην όλη ιστορία και Fakenews. Γι’ αυτό και βγήκαν και τα έγγραφα που οδήγησαν εν μέρει σε οπισθοχώρηση το ΑΚΕΛ.» Ωστόσο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, σόρι την Πινδάρου, γνωρίζουν ότι ο Φούλης έχει να αντιπαλέψει και την εσωτερική γκρίνια και αντίδραση για την πολυήμερη απουσία του που «έδωσε χρόνο και χώρο» στους αντιπάλους.

Και στο ΑΚΕΛ όμως υπάρχει ανασύνταξη. Όπως με ενημερώνει η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, «ο κύριος Άντρος έδωσε σήμα να επανεξεταστεί ο τρόπος χειρισμού του θέματος ώστε να αποφευχθούν τα λάθη και ο λαϊκισμός».

Την ίδια ώρα στο ΑΚΕΛ, σύμφωνα πάντα με την κυρία Γιαννούλα, συζητείται έντονα η ελάχιστη έως μηδαμινή αντίδραση άλλων πολιτικών δυνάμεων για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν.

-Αληθεύει ότι υπήρξε προσπάθεια για από κοινού αντίδραση με άλλα δύο κόμματα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα; Ποιο κόμμα του ενδιάμεσου ρίχνει ξανά δίχτυα στο ΑΚΕΛ, «ύστερα από επαναξιολόγηση όλων των δεδομένων»; Αληθεύει ότι έγινε κρούση για νέα «συνάντηση κορυφής» αλλά το θέμα έμεινε να ξεκαθαρίσει μετά την τριμερή του Βερολίνου;

KOYIZ: Αληθεύει ότι θα ζητηθούν από τον Κωστή Ευσταθίου της ΕΔΕΚ εξηγήσεις για τη δήλωσή του ότι «υπάρχουν υπόγεια κομματικά όπου υπάρχουν μηχανήματα παρακολούθησης» και πως ο ίδιος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας; Ή μήπως του έχουν ήδη ζητηθεί;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X