ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Κοτζιάς, το στόλισμα του Έιντε και η Λουτ

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η μαύρη επέτειος της εισβολής σημαίνει ουσιαστικά την έναρξη της νέας προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού. Η νέα απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ επεξεργάζεται ήδη την ατζέντα της και τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί. Όπως δήλωσε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό...

Πολιτικός σχολίαζε χθες με τη παρέα του σε σικάτο στέκι της πρωτεύουσας ότι η χρονική στιγμή που η Λουτ επέλεξε να φθάσει στην Κύπρο ενδεχομένως και να μην είναι και η καλύτερη αφού θα είναι υπερβολικά φορτισμένη λόγω των μαύρων επετείων. Διπλωμάτης που βρισκόταν στην ομήγυρη αν και συμφώνησε για τη συναισθηματική φόρτιση, αρνητική στην πλευρά μας, ενισχυτική στα κατεχόμενα, υποστήριξε πως "στη διπλωματία δεν χωρούν συναισθηματισμοί, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για διπλωματία".

Κάποιος από την παρέα αναφέρθηκε και στο βιβλίο που ετοιμάζει ο Νίκος Κοτζιάς για το Κυπριακό και τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις. Όπως είπε, "το "θάψιμο" που κάνει ο Κοτζιάς στον Έιντε θα μπορούσε να λειτουργήσει και προληπτικά για τις ενέργειες που θα αναλάβει η Λουτ, φαίνεται όμως ότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει μετά τις επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ".
Η συζήτηση συνεχίστηκε με την παρέα των γνωστών πολιτικών να γελούν στην αναφορά κάποιου πως "ο Κοτζιάς μπορεί εύκολα να βγάλει και άλλο βιβλίο αργότερα για τη Λουτ".

Για να πάρετε μια ιδέα για το πως θα "περιποιείται" ο Κοτζιάς τον Έιντε στο υπό έκδοση βιβλίο του, διαβάστε το μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή του:

"Στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ιδιαίτερα στις δύο διεθνείς διασκέψεις, εκδηλώθηκε ένα ειδικό πρόβλημα: Σε αντίθεση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο προσωπικός απεσταλμένος του, που είχε “ξεμείνει” στον νυν από τον προηγούμενο, δεν είχε συμβάλλει στην καλή προετοιμασία τους, αλλά και δεν κατανόησε τη σημασία και το βάρος για τη λύση του Κυπριακού, του ζητήματος των εγγυήσεων και της στρατιωτικής κατοχής της Κύπρου. Στην πορεία έκανε πρωτοφανή πράγματα, όπως διασυνδέθηκε με δημοσιογράφους στην Κύπρο και ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στις δυο κυβερνήσεις. Κάτι που δεν προσπάθησε καν να κάνει στην Τουρκία. Αφενός διότι το καθεστώς της Άγκυρας δεν θα του το επέτρεπε, αφετέρου διότι η Ελλάδα, ο ελληνισμός γενικότερα, έχει παράδοση σε εφιάλτες."

Αντιλαμβάνεστε ότι η δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει το βιβλίο όχι απλά με ενδιαφέρον αλλά με αγωνία και αδημονία. Μη σας πω πως με... ταχυκαρδία το αναμένει ο Έιντα και κάποιοι δικοί μας πολιτικοί σε Κύπρο και Ελλάδα...

-Θα καταφέρει τελικά το βιβλίο Κοτζιά να κλέψει τις εντυπώσεις από το γλωσσάρι του ΟΑΣΕ;

Από τον Λόφο της εξουσίας μαθαίνω ότι ο healthy Nic είχε ήδη δύο σημαντικές συσκέψεις προετοιμασίας για τη συνάντηση με τη Λουτ. Όπως πληροφορήθηκα αναμένεται συνέχεια ακόμα και το Σαββατοκυρίακο ενώ υπάρχει και ανοικτή γραμμή με Ελλάδα για συντονισμό.

Και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με μια πληροφορία μου, επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο για ανταλλαγή απόψεων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Φούλη...
----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση