ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Oι «στάβλοι του Αυγεία»

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Κυριολεκτικά, μεταφορικά όπως θες, αναλογίσου το, το μόνο που μας έμεινε είναι η μπάλα. Και δεν μας έμεινε στα χέρια αλλά στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Σε όλα τα υπόλοιπα, αθλήματα και όχι μόνο, μπήκε λουκέτο. Εδώ και καιρό δηλαδή, αφού όπως πολλοί τομείς της κοινωνίας έτσι και ο αθλητισμός έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κάποια δε κομμάτια, όχι απλά έχουν πληγεί, έχουν σχεδόν καταστραφεί. Εδώ και μήνες, ξεκινώντας από τη Λεμεσό και Πάφο και ακολούθως Παγκύπρια, διεγράφη με μια μονοκονδυλιά η όποια αθλητική δραστηριότητα. Νεαρών παιδιών, αθλητών, σε ατομικά, ομαδικά ακόμη και πρωταθλήματα. Από τότε, πλάνο δεν έχει εκπονηθεί από την Πολιτεία και τους θεσμούς που έχουν άμεση εμπλοκή με τον αθλητισμό, ενώ σωματεία ή όμιλοι ανά την Κύπρο έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους, συνάμα όμως βλέποντας το μέλλον αντικρύζουν ένα βαθύ σκοτάδι. Εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς του αθλητισμού έχουν μείνει στην ανεργία με το κράτος να μην έχει διάθεση να τους αποζημιώσει ή καλύτερα να βοηθήσει οικονομικά, αφού όπως εξηγεί κυνικά διά γραπτών επιστολών- απαντήσεων εργοδοτούνται σε «μη κερδοσκοπικά» σωματεία.

Οι αθλητές, νεαροί και μη, πέραν του ότι μένουν μακριά από το φυσικό τους χώρο, αδρανοποιημένοι, υπόκεινται σε μια συνεχή φθορά, πνευματική και σωματική, ενώ η σχέση με τους με προπονητές, καθοδηγητές και δασκάλους έχει πλέον τεθεί στο περιθώριο με κίνδυνο να αλλοιωθεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί.

Με λίγα λόγια, ο αθλητισμός, στην πρωτογενή του φύση, έχει προς το παρόν πάει στην άκρη και το μόνο που μας απομένει με βάση κιόλας το νέο lockdown, έτσι όπως επισημοποιήθηκε, είναι τα παιγνίδια Α’ κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Ναι! Ο «σταύλος του Αυγεία», όπως πριν ένα χρόνο περιέγραψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το χώρο του ποδοσφαίρου Α’ κατηγορίας, θα συνεχίσει να μας απασχολεί, λειτουργώντας κάπως σαν υπνωτικό- αντί καταθλιπτικό στη νέα σκληρή καραντίνα που θα ζήσουμε όλοι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ας είναι… είναι και αυτό μια ανακούφιση στον ήδη κουρασμένο ψυχισμό μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση