ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συλλογική παχυδερμία

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Τσιμπιέσαι καμιά φορά μήπως και καταλάβεις αν όλα αυτά που βιώνεις, ακούς ή διαβάζεις γίνονται στο ξύπνιο σου ή απλά αποτελούν μέρος ενός εφιάλτη κατά τη διάρκεια που κοιμάσαι.

Κάθε φορά όμως που μπερδεύεσαι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, αφού συνειδητοποιείς ότι όντως είσαι μέλος μιας κοινωνίας που έχει ένα περίεργο τρόπο λειτουργίας, που δύσκολα ομολογουμένως συνηθίζεις εάν διαθέτεις έστω και ψήγματα στοιχειώδους λογικής. Άκουγα μόλις πριν από λίγες μέρες από τη συχνότητα του ΣΠΟΡ FM 95, τον πρόεδρο-ιδιοκτήτη του Ερμή, Λούκα Φανιέρο να δηλώνει δημόσια ότι τα παιγνίδια της Β’ φάσης του Β’ γκρουπ στο πρωτάθλημά μας, ευνοούν το στήσιμο των αγώνων.

Χρόνια τώρα μες στο ποδόσφαιρο, κλασσική φιγούρα κύπριου παράγοντα, ο χειμαρρώδης στο λόγο του, πρόεδρος του Ερμή, εξέφρασε δημόσια αυτό που λίγο έως πολύ γνωρίζει όλη η Κύπρος και όχι απαραίτητα η ποδοσφαιρική.

Ότι δηλαδή με το μοντέλο διεξαγωγής του πρωταθλήματος που χρόνια τώρα έχει υιοθετήσει η ΚΟΠ, δημιουργούνται πολλά αδιάφορα παιγνίδια μέσα από τα οποία προσφέρεται το στήσιμο ενός ματς που θα φέρει και τ’ ανάλογα κέρδη σε άτομα που εμπλέκονται.

Αυτό που εκπλήσσει δεν είναι απαραίτητα το κατά κάποιο τρόπο κοινό μυστικό που δημοσιοποιεί ο κύριος Φανιέρος, αλλά η μηδαμινή αντίδραση από δημόσιους φορείς.

Αναρωτιέσαι κατά πόσο υπάρχουν άτομα εντός του ποδοσφαίρου που θίγονται, ακούγοντας κάποιον να ισχυρίζεται ότι εμμέσως πλην σαφώς εμπλέκονται σε μια κατάσταση όχι και τόσο νομοταγή.

Δεν υπάρχει ένα μέλος των δικαστικών ή διωκτικών αρχών που θα κινητοποιηθεί μήπως και ξετυλίξει το κουβάρι που χρόνια τώρα περιτυλίγει πνίγοντας το άθλημα και την κοινωνία κατ’ επέκταση;

Όσον αφορά δε τους παράγοντες της ΚΟΠ, ως υπερασπιστές του ποδοσφαίρου δεν νοιάζονται, να ζητήσουν τον λόγο ή ακόμη και να θιχτούν για τις δηλώσεις ενός παράγοντα που με το δικό του, μοναδικό η αλήθεια ύφος, λίγο πολύ, ομολογεί δημόσια ότι κακουργηματικές πράξεις λαμβάνουν χώρα στο αντικείμενο που διαχειρίζονται και ελέγχουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση