ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτά τα λάθη πιθανόν να κάνετε και εσείς με το αντηλιακό σας

Γνώσεις που όλοι πρέπει να έχουμε γύρω από αυτό το θέμα

must.com.cy

Ριάνα Στυλιανού

Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά θα το ξαναπούμε: Η σημαντικότητα της αντηλιακής κρέμας είναι τεράστια!

Ειδικά για εμάς τους islanders που ζούμε σε ένα πανέμορφο νησί όπου νιώθεις κυριολεκτικά τις ακτίνες του ήλιου να καίνε το δέρμα σου, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βγαίνουμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε πρώτα πασαλειφτεί με το αντηλιακό μας.

Μπορεί να ερχόμαστε σιγά σιγά προς το τέλος της σεζόν, αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα σταματήσουμε τα μπάνια στις θάλασσες με τον ερχομό του Σεπτέμβρη.

Επομένως αυτό το άρθρο θα σας είναι πολύ χρήσιμο γενικότερα, καθώς έχουμε καταγράψει τα 3 συχνότερα λάθη που πολλοί κάνουν (πιθανότατα και εσείς) με το αντηλιακό.

Δεν καλύπτουμε όλα τα σημεία του σώματος

Από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει αποδειχθεί ότι αφήνουμε ακάλυπτο περίπου το 10% του προσώπου μας. Πρόκειται για τα εξής σημεία: η «γέφυρα» της μύτης, τα αυτιά, η περιοχή των ματιών και ειδικότερα, τα βλέφαρα και οι εσωτερικές γωνίες τους.

Εφαρμόζουμε αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο

Ιδιαίτερα σε μία χώρα όπως η Κύπρος στην οποία υπάρχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, η αντηλιακή προστασία θα πρέπει να εφαρμόζεται τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες πρέπει να φοράμε αντηλιακό γιατί τα σύννεφα μπορεί να διαπεράσει ποσοστό έως 80% της UV.

Χρησιμοποιούμε ληγμένο αντηλιακό

Αν και τα αντηλιακά είναι προϊόντα που αντέχουν στον χρόνο, δεν παύουν να έχουν και ημερομηνία λήξης, όπως όλα τα υπόλοιπα καλλυντικά. Φροντίστε να ανανεώνεται τα αντηλιακά σας κάθε χρόνο, τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπό σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση