ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί να εντάξουμε τα λεμόνια στη διατροφή μας

Το λεμόνι δημιουργεί αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας

Newsroom K

Η μυθολογία λέει πως ήταν κάποτε ένα όμορφο δέντρο που είχε πολύ γλυκούς και ωραίους ροδοκόκκινους καρπούς. Το θαύμαζαν όλοι, σε σημείο που έγινε φαντασμένο και κακό και αποφάσισε να μην ξαναφήσει κανέναν να κόψει τους καρπούς του. Έβγαλε μεγάλα και δηλητηριώδη αγκάθια για να μην μπορεί να το πλησιάσει κανείς. Η θεά Αθηνά είδε την αλαζονεία και την κακία του δέντρου και κτυπώντας το ραβδί της το άλλαξε… λέγοντάς του ότι «θα αλλάξω τους καρπούς σου και από γλυκούς θα βγάζεις ξινούς και το χρώμα τους θα είναι πράσινο σαν την κακία σου και μετά θα κιτρινίζει όπως το μίσος σου». Μετανιωμένο το δέντρο έκλαιγε απαρηγόρητο και μετάνιωσε για την κακία και αλαζονεία του. Η θεά Αθηνά είδε την αλλαγή και το άλλαξε και πάλι. «Από τώρα και στο εξής», τού είπε, «θα βγάζεις ένα πολύ ωραίο άρωμα που θα ξεχωρίζει από τα αρώματα των άλλων δέντρων. Θα σε ονομάσω λεμονιά που θα πει μετανιωμένος στη γλώσσα των θεών και θα γίνεις ξακουστή παντού. Όλοι οι άνθρωποι θα θέλουν τους καρπούς σου. Τα φαγητά τους θα τα νοστιμίζουν οι καρποί σου.

Από τότε, δεν υπάρχει κουζίνα στον κόσμο, στην οποία το λεμόνι να μην αποτελεί βασικό συστατικό.

Το λεμόνι δημιουργεί αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας δημιουργώντας ισορροπίες σε καταστάσεις αύξησης της ποσότητας οξέων στο σώμα. Είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συνιστάται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.

Το συκώτι λατρεύει το λεμόνι: είναι εκπληκτικό τονωτικό για το συγκεκριμένο όργανο, διαλύει το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιεί τη χολή ενώ καθαρίζει το έντερο. Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες ενώ τα λεμόνια περιέχουν 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις. Η φλούδα του λεμονιού έχει αποδειχτεί τρομερά αποδοτική για δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η νόσος Parkinson.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ