ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαψεύδουν οι Κούρδοι την Αγκυρα

«Καμία υποχώρηση σε κανένα μέτωπο» τονίζουν οι Κούρδοι αντάρτες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δια του στόματος υψηλόβαθμων στελεχών της ένοπλης πτέρυγας του κινήματος τους, οι Κούρδοι διαψεύδουν τους τελευταίους ισχυρισμούς της Τουρκίας σχετικά με το βόρειο τμήμα του Ιράκ και της Συρίας. Η κουρδική πλευρά προβάλλει την άποψη ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου των τουρκικών δυνάμεων στο Μίμπιτς. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σθεναρή αντίσταση στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.

Τη Δευτέρα, λίγο μετά την είδηση από τα τουρκικά μέσα ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων του Μίμπιτς, η κουρδική πλευρά προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος τύπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Μίμπτις, Σερβάν Ντερβίς, διέψευσε όλους τους τελευταίους ισχυρισμούς της Άγκυρας σχετικά με την περιοχή. «Το υπογραμμίζω. Οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα βήμα στο Μίμπιτς, στις περιοχές που βρίσκονται οι δυνάμεις μας. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται απέναντι από τις ομάδες που υποστηρίζει ο τουρκικός στρατός», δήλωσε ο κ. Ντερβίς, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις περιφρουρούν την διαχωριστική γραμμή στο Μίμπιτς μαζί με τους Κούρδους.

Οι εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ

Η προσοχή των Κούρδων εκτός από το Μίμπιτς, έχει στραφεί και στο βόρειο Ιράκ, για την περίπτωση του οποίου τοποθετήθηκε πριν από λίγες ώρες, το υψηλόβαθμο στέλεχος των κουρδικών δυνάμεων, ο Αμέντ Μαλάζγκιρτ. Ο Κούρδος στρατηγός θεωρεί ότι οι τελευταίες κινήσεις στην περιοχή εντάσσονται στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, ο τουρκικός στρατός δοκιμάζει νέα όπλα, προηγμένης τεχνολογίας εις βάρος των Κούρδων ανταρτών.

Οι αεροπορικές επιδρομές δεν έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις τάξεις του κουρδικού κινήματος και οι «μισθοφόροι» του τουρκικού στρατού δεν σημειώνουν αξιοσημείωτη επιτυχία. «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από αυτόν τον αγώνα ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το κόστος», τονίζει ο κ. Μαλάζγκιρτ.

Οι προαναφερόμενες τοποθετήσεις της κουρδικής πλευράς έρχονται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Μέσα στα εν λόγω πλαίσια η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τους Κούρδους, «προπαγανδίζει» ότι οι δυνάμεις της προωθούνται στα περίχωρα του Μίμπτις και του Όρους Κάντιλ, στο βόρειο Ιράκ. Σχετικές δηλώσεις πραγματοποίησαν χθες ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X