ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επικεφαλής FBI: Γιατί η Κίνα αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή» για τις ΗΠΑ

«Η Κίνα έχει εμπλακεί σε μία προσπάθεια εκ μέρους ολόκληρου του κράτους της, για να γίνει η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο με κάθε δυνατό μέσο», δήλωσε ο Κρίστοφερ Ρέι

Newsroom Κ, Αθήνα

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Hudson στην Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής του FBI Κρίστοφερ Ρέι ανέφερε ότι οι δράσεις κατασκοπείας και υποκλοπών εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης αποτελούν τη «μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή» για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ρέι έκανε λόγο για μία «εκστρατεία παρεμβάσεων με πολλά επίπεδα». Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Κίνα έχει αρχίσει να στοχοποιεί Κινέζους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό, πιέζοντάς τους να επιστρέψουν, ενώ έχει προσπαθήσει να παρεμποδίσει την έρευνα στις ΗΠΑ σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.

«Ο κίνδυνος δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος», είπε ο Ρέι. «Η Κίνα έχει εμπλακεί σε μία προσπάθεια εκ μέρους ολόκληρου του κράτους της, για να γίνει η μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο με κάθε δυνατό μέσο», πρόσθεσε.

Σε μία ομιλία, η οποία διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, ο επικεφαλής του FBI έκανε μία αναλυτική περιγραφή των κινεζικών παρεμβάσεων στις οποίες αναφέρθηκε. Αυτές ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο: Μια εκτεταμένη εκστρατεία κατασκοπείας, νομισματική κλοπή αλλά και κλοπή δεδομένων και παράνομες πολιτικές δραστηριότητες, μέσω δωροδοκιών και εκβιασμών, με στόχο να επηρεάσουν την πολιτική των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του FBI είπε ότι ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζίνπινγκ, έχει θέσει σε ισχύ ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Το Κυνήγι της Αλεπούς» με στόχο Κινέζους υπηκόους, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και αντιμετωπίζονται ως απειλή για την κινεζική κυβέρνηση.

«Μιλάμε για πολιτικούς αντιπάλους, αντιφρονούντες και επικριτές που προσπαθούν να αποκαλύψουν τις εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα», ανέφερε. «Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στην Κίνα και οι τακτικές της για να το επιτύχει είναι σοκαριστικές».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι: «Όταν [η κινεζική κυβέρνηση] δεν μπορούσε να εντοπίσει έναν στόχο, ανέθετε σε απεσταλμένο να επισκεφθεί την οικογένειά του στις ΗΠΑ. Το μήνυμα που μετέφερε [ήταν] ότι ο στόχος είχε δύο επιλογές: να επιστρέψει άμεσα στην Κίνα ή να αυτοκτονήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση