ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χρηματοδότηση στην Τουρκία για το προσφυγικό ως το τέλος του χρόνου

Αβραμόπουλος και Ζίχοφερ συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα

ΚΥΠΕ

Τη βελτίωση της απόδοσης της δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες στήριξης της Τουρκίας μετά το πέρας του ορίζοντα της τρέχουσας χρηματοδότησης, συζήτησαν ο Επίτροπος Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζίχοφερ, με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ότι: "Οπως δήλωσε χθες στην Άγκυρα ο Επίτροπος Αβραμόπουλος, πριν από τις συναντήσεις του με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, η κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ζίχοφερ αποτελεί απόδειξη της συνεργασίας με την Τουρκία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, από κοινού ως εταίροι".

"Η Τουρκία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό προσφύγων και έχει δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και γενναιοδωρία τα προηγούμενα χρόνια, παραμένοντας κομβικός εταίρος σε ό,τι αφορά τη συνεργασία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, και η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη στην εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, και αυτή η δέσμευση επαναβεβαιώθηκε από όλα τα μέρη χθες", σημείωσε η Ν. Μπερτώ.

Διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών χθες και Εξωτερικών σήμερα είχαν ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο της δήλωσης, περιλαμβανομένου του έργου για τον εντοπισμό και την πρόληψη παράνομων αναχωρήσεων από την Τουρκία, και τη συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας επ` αυτού. "Η συνέχιση της υποστήριξης της ΕΕ μέσα από τη διευκόλυνση για τους πρόσφυγες, επίσης συζητήθηκε, όπως και η δέσμευση για τον διάλογο φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων με την Τουρκία", τόνισε η Ν.Μπερτώ.

Η τουρκική πλευρά ήγειρε το ζήτημα των μελλοντικών δυνητικών αναγκών στο πλαίσιο της διευκόλυνσης και σε αυτό το πλαίσιο ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι η χρηματοδότηση θα συνεχίσει ως το τέλος του χρόνου και τα ίδια τα προγράμματα θα συνεχίσουν να εκτελούνται με αυτή ως το 2025, ανακοίνωσε η Ν.Μπερτώ. "Είναι όμως σαφές ότι η χρηματοδότηση αφορά ανάγκες που δεν θα εξαφανιστούν στο μέλλον και ως εκ τούτου το ζήτημα θα τελεί υπό συνεχή εξέταση", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση