ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Δανοί δεν πάνε στο Νταβός λόγω Τραμπ

Κλιμακώνεται η κόντρα για τη Γροιλανδία - «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η δανέζικη κυβέρνηση δεν θα εκπροσωπηθεί στο Νταβός αυτή την εβδομάδα», ανέφερε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Οι Αρχές της Δανίας αποφάσισαν να μην παραστούν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα εν μέσω της κλιμακούμενης διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Γροιλανδία.

«Οι εκπρόσωποι της δανέζικης κυβέρνησης προσκλήθηκαν φέτος και οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή τους είναι θέμα που αφορά την εν λόγω κυβέρνηση», ανέφερε το Φόρουμ σε δήλωση στο Bloomberg. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η δανέζικη κυβέρνηση δεν θα εκπροσωπηθεί στο Νταβός αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε.

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία κλιμακώθηκε το Σαββατοκύριακο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε να επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο την επιβολή δασμών 10% από την 1η Φεβρουαρίου, ο οποίος θα αυξηθεί στο 25% τον Ιούνιο, εκτός αν επιτευχθεί συμφωνία για την «αγορά της Γροιλανδίας».

Οι αμερικανικές απειλές για δασμούς ήρθαν μετά την ανακοίνωση των κρατών που βρέθηκαν στο στόχαστρο, ότι θα πραγματοποιήσουν συμβολικές στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στο ημιαυτόνομο νησί της Αρκιτικής με σκοπό την υπεράσπισή του έναντι της Κίνας και της Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ