ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων για απελευθέρωση της Μελιτόπολης

Εκρήξεις σε στρατώνες της ρωσοκρατούμενης πόλης αναφέρει ο Ουκρανός δήμαρχος

Ουκρανική αντεπίθεση φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην ημικατεχόμενη περιφέρεια της Ζαπορίζια με σκοπό την απελευθέρωση τόσο της περιοχής που περιλαμβάνει το πυρηνικό εργοστάσιο όσο και τη Μελιτόπολη.

Το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκαν εκρήξεις σε στρατώνες του κατοχικού στρατού στη Μελιτόπολη, την κυριότερη πόλη της περιφέρειας Ζαπορίζια που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι και αποτελεί την έδρα της λεγόμενης μεταβατικής τοπικής κυβέρνησης της περιφέρειας που αυθαιρέτως έχει απορροφήσει η Ρωσική Ομοσπονδία από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό εξόριστο δήμαρχο της ελληνώνυμης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ακούστηκαν εκρήξεις στους χώρους όπου στρατωνίζονται οι ρωσικές και οι φιλορωσικές δυνάμεις στη Μελιτόπολη.

«Και καλά, ουδέν νεώτερον από τη Μελιτόπολη. Μόνο που έχουν ήδη ακουστεί αρκετές εκρήξεις στην πόλη. Εξακριβώνουμε τι κάνει ο εχθρός αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε καλά νέα από τις Ενοπλες Δυνάμεις,» γράφει το πρωί της Δευτέρας στον λογαριασμό του στο Telegram ο δήμαρχος Ιβάν Φεντόροφ.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι οι εκρήξεις ηχούσαν «στη γειτονιά κοντά στο καφέ Τζόκερ και στον εχθρικό στρατώνα», συνοδεύοντας την ανάρτησή του και με σημερινή φωτογραφία με καπνό από τις εκρήξεις.

Δεν αποκλείεται η έκρηξη να οφείλεται σε δράση της τοπικής ουκρανικής αντίστασης, που την περασμένη Πέμπτη ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε ως αποτέλεσμα να στείλει στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση μέλος της ρωσόφιλης αστυνομικής δύναμης στη Μελιτόπολη.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα στο Κίεβο, στην κατεχόμενη Μελιτόπολη έχουν μεταφερθεί 300 στρατιώτες του τακτικού ρωσικού στρατού.

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του φιλορωσικού κόμματος της Ζαπορίζια είχε απευθύνει αγωνιώδη έκκληση προς τη Μόσχα μέσω δηλώσεών του, λέγοντας ότι οι Ουκρανοί ανακατευθύνουν δυνάμεις προς τη νότια Ζαπορίζια με σκοπό την αντεπίθεση και ανακατάληψη εδαφών που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, που παρέχει ηλεκτρισμό σε μεγάλο κομμάτι της ελεύθερης Ουκρανίας, αλλά και τη Μελιτόπολη.

Οι τακτικές ρωσικές δυνάμεις φέρονται να αφήνουν πλέον στη ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Wagner και τους τοπικούς ρωσόφιλους τη μάχη στο Μπαχμούτ, στο δυτικό Ντονμπάς, που σοβεί εδώ και πολλούς μήνες με μικρή πρόοδο για τους Ρώσους, και μεταφέρονται σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Ουκρανίας ώστε να αποτρέψουν την εαρινή αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου, που φέρεται να έχει μόλις ξεκινήσει.

 

Πηγή: Ukrinform, TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση