ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:35
 

Κατεχόμενα: Κούρδος στα κρατητήρια για «απαγορευμένα» τραγούδια

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους Τουρκοκύπριους

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο «κλοιός» που έχει σχηματίσει η Άγκυρα γύρω από τους Τουρκοκύπριους σφίγγει με την κάθε νέα ημέρα. Λίγο μετά τη νέα «επίθεση» που δέχεται η εφημερίδα Αφρίκα και τον κίνδυνο της «απαγωγής» που αντιμετωπίζουν δυο Τ/κ Κύπριοι δημοσιογράφοι στην ίδια την πατρίδα τους, μια νέα εξέλιξη στην Αμμόχωστο αναστατώνει τις δημοκρατικές μερίδες της τ/κ κοινότητας.

Συγκεκριμένα, η «αστυνομία» προχώρησε στην σύλληψη ενός Κούρδου επειδή ο πολίτης της Τουρκίας είχε φορτώσει σε usb τέσσερα απαγορευμένα κουρδικά τραγούδια. Η τραγελαφική ιστορία ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από καταγγελία που δέχθηκε η «αστυνομία», η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως με βάση τον «αντιτρομοκρατικό νόμο» που ψήφισε η προηγούμενη «κυβέρνηση» της τ/κ Δεξιάς.

Ο Κούρδος Μεχμέτ Κουζουτζού, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τους ανακριτές εξαιτίας των μουσικών γούστων του, υπερασπίστηκε τον εαυτό του δηλώνοντας ότι «η μουσική είναι παγκόσμια, γι’ αυτό την ακούω». Επίσης, ανέφερε ότι απέκτησε το επίμαχο usb και τα τραγούδια από φιλικό πρόσωπο στην Τουρκία.

Οι επίμαχοι στίχοι

Η αστυνομία δημοσιοποίησε και τα λόγια των τεσσάρων τραγουδιών που θεωρούνται «απαγορευμένα» στην Τουρκία. Στο ένα τραγούδι ξεχωρίζουν οι στίχοι «το Κουρδιστάν είναι η πατρίδα μας, το Ντιγιάρμπακιρ η πατρίδα μας, ο Οτζαλάν ο ηγέτης μας, χτύπα αντάρτη χτύπα», σε ένα άλλο οι στίχοι «αν συμβεί κάτι στον Οτζαλάν θα κάψω τον πλανήτη», στο τρίτο τραγούδι οι στίχοι «Ζήτω ζήτω Κουρδιστάν» και στο τέταρτο τραγούδι οι στίχοι «Τα βουνά μοιάζουν αναμεταξύ τους και μέσα τους τριγυρνούν οι αντάρτες».

Ελεύθερος υπό όρους

Ο «δικαστής» που εξετάζει την υπόθεση αποφάσισε να στερηθούν από τον «κατηγορούμενα» τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, να απαγορευτεί η έξοδος του από τα κατεχόμενα και να πληρωθεί εγγύηση για την απελευθέρωση του.

Η όλη εξέλιξη αναστατώνει τις δημοκρατικές μερίδες της τ/κ κοινωνίας που στην παρούσα στιγμή εκφράζουν προβληματισμό για τα όσα συμβαίνουν στην Αφρίκα. Τ/κ συμπολίτες εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις μελλοντικές προθέσεις της Άγκυρας δια μέσου του διαδικτύου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X