ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:13
 

H EY παρουσιάζει το 15ο CFO Management Forum

Εξετάζει τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ρόλο του CFO της επόμενης δεκαετίας

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε το 15ο CFO Management Forum στο Hilton Park στη Λευκωσία. Το φόρουμ συγκέντρωσε περί τους 200 οικονομικούς διευθυντές και άλλα βασικά στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς επίσης εκπροσώπους και στελέχη από τον δημόσιο τομέα.

Η ΕΥ Κύπρου, για άλλη μια χρονιά ήταν ο κύριος χορηγός αυτής της διοργάνωσης, η οποία παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να διευρύνουν τις γνώσεις και το δίκτυό τους, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να αναζητήσουν πρακτικές λύσεις στις προκλήσεις του επαγγέλματός τους. Με καταξιωμένους τοπικούς και διεθνείς ομιλητές, οι οποίοι ανέλυσαν τις σημαντικότερες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η εκδήλωση είχε σκοπό να ρίξει φως στον συνεχώς μεταβαλλόμενο και ολοένα δυσκολότερο ρόλο ενός Οικονομικού Διευθυντή (CFO) και συγκεκριμένα του Οικονομικού Διευθυντή της επόμενης δεκαετίας.

Ο Στέλιος Δημητρίου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συναλλακτικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, ο οποίος προέδρευσε του φόρουμ, ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ότι:

«Οι οικονομικοί ηγέτες πρέπει να διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες σε βασικούς τομείς, όπως είναι οι βασικές δραστηριότητες του οργανισμού τους, οι εμπορικές και πελατειακές ανάγκες, ο σχεδιασμός της στρατηγικής και ο ευρύτερος επιχειρηματικός προγραμματισμός. Πρέπει να είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να υλοποιούν αποτελεσματικά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η δημιουργικότητα και η δυνατότητα προσφοράς καινοτόμων λύσεων σε επιχειρηματικά ζητήματα, καθίστανται επίσης απαραίτητα στοιχεία για το ρόλο του CFO. Ο αυξημένος έλεγχος των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) και οι μεγαλύτερες απαιτήσεις για διαφάνεια και συμμόρφωση, επιβάλλουν στους οικονομικούς διευθυντές να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε ότι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο και να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη στη λήψη δεοντολογικών αποφάσεων.»

Εκπροσωπώντας την ΕΥ ως ένας εκ των κύριων ομιλητών, ο Tonny Dekker, Συνέταιρος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών που εδρεύει στο Άμστερνταμ, παρουσίασε το θέμα Trust by Design. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, υποστήριξε πως η εμπιστοσύνη δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη για την επιτυχία και τη μακροζωία ενός οργανισμού. Προκειμένου να αναπτυχθεί στη μετασχηματιστική εποχή που διανύουμε, ο κάθε οργανισμός πρέπει να μάθει να σκέφτεται διαφορετικά σε ότι αφορά τη διαχείριση κινδύνων. Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, ο Tonny Dekker είναι επικεφαλής του τμήματος Risk Advisory για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (EMEIA), με ευρεία εμπειρία στον τομέα της διακυβέρνησης, της διαχείρισης κινδύνων, του εσωτερικού ελέγχου και άλλων δραστηριοτήτων διασφάλισης.

Σε συνέχεια του φόρουμ, ακολούθησε η τελετή των 3ων Βραβείων CFO, μέσα από την οποία αναγνωρίζεται η προσφορά αξιόλογων στελεχών του τομέα, βραβεύοντας τους σε αναγνώριση της συνεισφοράς, των επιτευγμάτων και της επαγγελματικής τους αριστείας στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης.

Οι βραβευθέντες για το 2019 ήταν:

  1. CFO of the year Award: Χρίστος Ιωαννίδης, Chief Financial Officer της Thanos Hotels and Resorts
    2. Finance and Technology Award: Andrew Tinney, Chief Financial Officer της Wargaming
    3. Corporate Finance - Restructuring, Mergers and Acquisitions Award: στην ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας που ανέλαβε τη συγχώνευση με την Συνεργατική Τράπεζα – το βραβείο έλαβε εκ μέρους της ομάδας ο Lars Kramer, Chief Financial Officer της Ελληνικής Τράπεζας
    4. Public Sector CFO Award: Σπύρος Σπύρου, Financial Services Director της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.
  2. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ και ζωντανή μουσική στο αίθριο του Hilton Park Λευκωσίας όπου οι συμμετέχοντες, οι ομιλητές και οι οργανωτές είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X