ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης στον τομέα ICT

Ο Invest Cyprus προώθησε τη σύσταση του Cyprus Tech Association

Προωθητική Ενέργεια

Σε ακόμα ένα καθαριστικό βήμα προχώρησε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων ώστε να καταστεί η Κύπρος ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στον τομέα των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙCT). Η δημιουργία του «Cyprus Tech Assosiation» αναμένεται να δώσει ώθηση ώστε η Κύπρος να αποτελέσει ιδανική επιλογή για την εγκατάσταση έδρας διεθνών δραστηριοτήτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Στόχοι του Cyprus Tech Association

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών ΙCT στην Κύπρο ενώνουν δυνάμεις με στόχο να επεξεργαστούν αλλά και να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις που παρουσιάζονται σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η λειτουργία του συνδέσμου αναμφίβολα θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και επιχειρηματικής κοινότητας. Το Cyprus Tech Association θα διευκολύνει επίσης την προσέγγιση και την επικοινωνία με παγκοσμίου φήμης μεγέθους τεχνολογικά κέντρα ενισχύοντας παράλληλα την προσπάθεια για ανάδειξη της Κύπρου ως ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κέντρου.

Το ΔΣ του Cyprus Tech Association

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Cyprus Tech Association» απαρτίζεται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του τομέα που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, όπως οι κ.κ. Κυριάκος Κυριάκου, General Manager και Director of North East Europe της NCR, Γιάννης Τίνης, Head of amdocs Cyprus, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, General Manager και Global HR Operations & Services της Wargaming, Avi Sela, CEO της eToro Cyprus, Peter Valov, ιδρυτής και CEO της Exness, Nick Galea, ιδρυτής και CEO της 3CX και Παύλος Χριστοφόρου, CEO και CTO της MUFG ISFT.

Το ΔΣ του συνδέσμου πραγματοποίησε ήδη σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο και έχει υποβάλει τις εισηγήσεις του προς την εκτελεστική εξουσία για περαιτέρω βελτίωση του τομέα του ICT.

Η Κύπρος σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Cyprus Tech Association, Κυριάκος Κυριάκου, ανέφερε πως αισθάνεται περήφανος και είναι τιμή του που θα υπηρετήσει για επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου. «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε με την εμπειρία μας ώστε να διατηρήσουμε την Κύπρο σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης του τομέα του ICT» ανέφερε. Παράλληλα, κάλεσε όλα τα μέλη να συνδράμουν με ενθουσιασμό στο όραμα του Συνδέσμου να μετατραπεί η Κύπρος σε ιδανικό προορισμό για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας.
Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Τίνης σημείωσε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο νεοσύστατο Cyprus Tech Association και να συνεισφέρει υπηρετώντας από την θέση του Αντιπροέδρου. «Είμαι βέβαιος» πρόσθεσε «ότι ο Σύνδεσμός μας θα συμβάλει θετικά στην αύξηση του μεγέθους του τομέα των ξένων εταιρειών στη χώρα καθώς και στη στήριξη των υφιστάμενων εταιρειών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την προώθηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας».

Ως μια πρωτοβουλία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε τη σύσταση του Συνδέσμου ο Avi Sela. «Εκπροσωπώντας μία μεγάλη εταιρεία Fintech από το Ισραήλ που επέλεξε να αξιοποιήσει την Κύπρο σαν βάση για τις δραστηριότητές της εντός της Ε.Ε., είμαι βέβαιος ότι οι δράσεις του Συνδέσμου θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα. Η ίδρυση του Cyprus Tech Association θα μας επιτρέψει, ανάμεσα σε άλλα, να αντιμετωπίσουμε τυχόν εμπόδια και δυσκολίες, ενθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των διεθνών ICT εταιρειών στην Κύπρο», επεσήμανε.

Από πλευράς του Invest Cyprus, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού και Γραμματέας του Cyprus Tech Association, Μάριος Τανούσης, τόνισε πως «η εγκατάσταση διεθνών εταιρειών ICT στο νησί, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Στρατηγικής μας. Ως Invest Cyprus, στεκόμαστε ως συνοδοιπόροι σε υφιστάμενους και δυνητικούς επενδυτές, δεδομένου πως ο βαθμός ικανοποίησής τους καθορίζει τόσο την παραμονή τους στη χώρα όσο και την προοπτική επανεπένδυσης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση