ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:44
 

Μειώθηκαν τα ποσοστά της Cyta στην κινητή

Συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος οι μικρότεροι παρόχοι PrimeMobile και Cablenet

Newsroom K

Η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά της κινητής τηλεφωνίας το πρώτο εξάμηνο του 2019, δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Στην πρώτη θέση παραμένει η Cyta αν και συνεχίζει να χάνει συνδρομητές, ακολουθεί η epic η οποία διατηρείται περίπου στα ίδια επίπεδα ενώ μικρή άνοδο παρουσιάζουν PrimeMobile και Cablenet.

Στην κινητή συνδρομητική τηλεφωνία, τα μερίδια αγοράς της PrimeMobile της Cablenet και της epic αυξήθηκαν ενώ παράλληλα τα μερίδια αγοράς της Cyta μειώθηκαν. Συγκεκριμένα, η Cablenet αύξησε τους συνδρομητές κινητής κατά 0,1% φτάνοντας στο 0,8%, στο 10,6% από 10,5% έφτασε η Primetel, στο 33,2% η epic, και κατά 0,5% μειώθηκε το ποσοστό της Cyta, φτάνοντας από 55,9% στο 55,4%.

Στην προπληρωμένη κινητή τηλεφωνία παρατηρείται πτώση στο ποσοστό της Cyta (από 51,5% στο 49,7%) και της epic (από 37,8% στο 37,7%) και αύξηση στα ποσοστά της PrimeMobile από (8,9% στο 9,8%) και της Cablenet από (1,8 στο 2,8%).  

Όσο αφορά την κινητή ευρυζωνική πρόσβαση, PrimeMobile, epic και Cyta, παρουσιάζουν σταθερά μερίδια αγοράς κατά τα τελευταία τρία τρίμηνα. Το 40,4% έχει η Cyta, το 47,7% η epic, και το 11,9% η PrimeMobile. Η PrimeMobile και η Cablenet έχουν αυξητική τάση στα μερίδια αγοράς τους ενώ η Cyta και η Epic παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις. Στο 1,6% (από 1,1%) ανέβηκε η Cablenet, στο 10,3% η Primetel (από 9,9%), στο 34,9% η Cablenet και στο 53,2% από 54,2% η Cyta.

Αυξήθηκαν τα συμβόλαια

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας το 1ο εξάμηνο του 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 30,328 χρήστες κάτι το οποίο οφείλεται στις συνδρομές συμβολαίου. Το ποσοστό συνδρομών συμβολαίου κατά το 1ο εξάμηνο του 2019 παρουσιάζει μικρή αύξηση σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2018 και συνεχίζει να έχει αυξητική τάση σε αντίθεση με το ποσοστό χρηστών προπληρωμένης που συνεχίζει να έχει πτωτική τάση.

Η αναλογία συνολικού αριθμού χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσίασε άνοδο το 1ο εξάμηνο του 2019 φτάνοντας στο 142% που είναι το υψηλότερο μέχρι σήμερα. Η αύξηση προέρχεται και από τις συνδρομές συμβολαίου και από τους χρήστες προπληρωμένης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X