ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:58
 

Μειώθηκαν τα ποσοστά της Cyta στην κινητή

Συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος οι μικρότεροι παρόχοι PrimeMobile και Cablenet

Newsroom K

Η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά της κινητής τηλεφωνίας το πρώτο εξάμηνο του 2019, δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Στην πρώτη θέση παραμένει η Cyta αν και συνεχίζει να χάνει συνδρομητές, ακολουθεί η epic η οποία διατηρείται περίπου στα ίδια επίπεδα ενώ μικρή άνοδο παρουσιάζουν PrimeMobile και Cablenet.

Στην κινητή συνδρομητική τηλεφωνία, τα μερίδια αγοράς της PrimeMobile της Cablenet και της epic αυξήθηκαν ενώ παράλληλα τα μερίδια αγοράς της Cyta μειώθηκαν. Συγκεκριμένα, η Cablenet αύξησε τους συνδρομητές κινητής κατά 0,1% φτάνοντας στο 0,8%, στο 10,6% από 10,5% έφτασε η Primetel, στο 33,2% η epic, και κατά 0,5% μειώθηκε το ποσοστό της Cyta, φτάνοντας από 55,9% στο 55,4%.

Στην προπληρωμένη κινητή τηλεφωνία παρατηρείται πτώση στο ποσοστό της Cyta (από 51,5% στο 49,7%) και της epic (από 37,8% στο 37,7%) και αύξηση στα ποσοστά της PrimeMobile από (8,9% στο 9,8%) και της Cablenet από (1,8 στο 2,8%).  

Όσο αφορά την κινητή ευρυζωνική πρόσβαση, PrimeMobile, epic και Cyta, παρουσιάζουν σταθερά μερίδια αγοράς κατά τα τελευταία τρία τρίμηνα. Το 40,4% έχει η Cyta, το 47,7% η epic, και το 11,9% η PrimeMobile. Η PrimeMobile και η Cablenet έχουν αυξητική τάση στα μερίδια αγοράς τους ενώ η Cyta και η Epic παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις. Στο 1,6% (από 1,1%) ανέβηκε η Cablenet, στο 10,3% η Primetel (από 9,9%), στο 34,9% η Cablenet και στο 53,2% από 54,2% η Cyta.

Αυξήθηκαν τα συμβόλαια

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας το 1ο εξάμηνο του 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 30,328 χρήστες κάτι το οποίο οφείλεται στις συνδρομές συμβολαίου. Το ποσοστό συνδρομών συμβολαίου κατά το 1ο εξάμηνο του 2019 παρουσιάζει μικρή αύξηση σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2018 και συνεχίζει να έχει αυξητική τάση σε αντίθεση με το ποσοστό χρηστών προπληρωμένης που συνεχίζει να έχει πτωτική τάση.

Η αναλογία συνολικού αριθμού χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσίασε άνοδο το 1ο εξάμηνο του 2019 φτάνοντας στο 142% που είναι το υψηλότερο μέχρι σήμερα. Η αύξηση προέρχεται και από τις συνδρομές συμβολαίου και από τους χρήστες προπληρωμένης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X