ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 19 και 20 Απριλίου ο μεγάλος τελικός του “Virtual sCYence Fair 2021”

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του πρωτοποριακού Φεστιβάλ Επιστήμης του Ινστιτούτου Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του πρωτοποριακού Φεστιβάλ Επιστήμης του Ινστιτούτου Κύπρου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Απριλίου 2021 και θα μεταδίδεται ζωντανά με live steaming στο YouTube (Ημέρα 1 και Ημέρα 2και στο Facebook.

Κατά τη διάρκεια του τελικού θα ανακοινωθούν οι νικήτριες ομάδες, από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες ιδέες και ευφάνταστες προτάσεις τους, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε δεκάλεπτα βίντεο με τη χρήση της τεχνολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων  μπορούν να συνεχίζουν να ψηφίζουν τα καλύτερα βίντεο στη σελίδα του “sCYence Fair 2021” στο Facebook, ώστε σε συνδυασμό με την ψήφο τη κριτικής επιτροπής του Ινστιτούτου Κύπρου, να αναδείξουν τα τρία καλύτερα, σε κάθε κατηγορία. Όσον αφορά τα Δημοτικά Σχολεία, οι 3 καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν αποκλειστικά από την κριτική επιτροπή του ΙΚυ.

Στο πλαίσιο του “sCYence Fair 2021”, το Ινστιτούτο Κύπρου θα φιλοξενήσει και τις ομάδες του 12ου Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου SEMEP UNESCO, με θέμα «Μέθοδοι Έρευνας στην Οικολογία».

Επιπλέον οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Επιστήμης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το Δέκαθλο Επιστήμης, μια δραστηριότητα με δέκα ενδιαφέροντα πειράματα-αγωνίσματα, τα οποία μικροί και μεγάλοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από το σπίτι, διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας και πραγματοποιείται με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς.

Χορηγοί: XM.com, CYTA, Medochemie.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση