ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:57
 

Την Πέμπτη η κηδεία του Βάσου Γ. Χατζηθεοδοσίου

Ο ιδρυτής του ομίλου «Σαλαμίς» απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 83 ετών

Newsroom K

Απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 83 χρόνων ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Οργανισμού «Σαλαμίς» Βάσος Γεώργιου Χατζηθεοδοσίου, ακούραστος εργάτης της τουριστικής βιομηχανίας και της κυπριακής ναυτιλίας, την οποία υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019 στις 2 μ.μ. από τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στη Γερμασόγεια. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τη 1 μ.μ.- 2 μ.μ. Η ταφή θα τελεστεί στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσα στον Άγιο Αθανάσιο. Εισφορές θα γίνονται: Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Κατεχόμενη εκκλησία Προφήτη Ηλία Στύλλους Αμμοχώστου και στο Ίδρυμα Άγιος Στέφανος.

Η αρχή του ομίλου Σαλαμίς

Ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε την πρωτοχρονιά του 1936 στο χωριό Στύλλοι της Αμμοχώστου. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα, αλλά πολύ γρήγορα αποφάσισε να υλοποιήσει το δικό του όραμα. Ήταν μόλις 23 χρόνων όταν ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση που ασχολείτο με εκτελωνίσεις, μεταφορές, πρακτορεύσεις πλοίων, ασφάλειες και μαθητικές εκδρομές.  Της έδωσε το όνομα «Σαλαμίς», πατρίδας του Τεύκρου, που ίδρυσε τη Σαλαμίνα της Κύπρου. Οργάνωσε τις πρώτες μαθητικές εκδρομές στην Ελλάδα και ακολούθησαν προσκηνυματικές εκδρομές στους Αγίους Τόπους και προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σκανδιναβία και Γερμανόφωνες χώρες.

Η τουρκική εισβολή προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη «Σαλαμίς», η οποία προσφυγοποιήθηκε στη Λεμεσό, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. Ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου ξαναρχίζει από το μηδέν και συνδράμει την τιτάνια προσπάθεια για ανόρθωση του τουρισμού και της Κυπριακής οικονομίας.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η «Σαλαμίς» κατέγραψε ανοδική πορεία: Το 1990 εισήλθε δυναμικά στην Ναυτιλία με τα πρώτα ιδιόκτητα πλοία, ενώ το 1995 επεκτάθηκε στις διεθνείς οδικές μεταφορές, στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο. Έκτοτε είναι ένας πρωτοπόρος Οργανισμός, που προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών στον τομέα των ταξιδίων, του τουρισμού, της κρουαζιέρας, της ναυτιλίας, πλοιοδιαχείρισης, πρακτόρευσης πλοίων, Logistics / Aποθήκευσης, εκτελωνίσεων και μεταφοράς εμπορευμάτων.

Υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του έχει βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) και πολλούς άλλους οργανισμούς, ενώ το 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τού απένειμε το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την ανώτατη τιµητική διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου, για τη συνολική φιλανθρωπική προσφορά του, τόσο προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή όσο και προς την Εκκλησία γενικότερα. Τον περασμένο Δεκέμβριο τού απονεμήθηκε το βραβείο του ΚΕΒΕ στην κατηγορία ναυτιλία. Λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του τα τελευταία χρόνια ο Βάσος Γ. Χατζηθεοσίου περιόρισε τα καθήκοντά του στη «Σαλαμίς» παραδίδοντας τα ηνία του Οργανισμού στη νέα γενιά, ώστε να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ναυτιλιακή και τουριστική βιομηχανία και η οικονομία ευρύτερα, στο έντονα ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Με τη σύζυγό του, Ευαγγελία, ο Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου απέκτησε τρία παιδιά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X