ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το CIIM επικεντρώνεται στην έρευνα και την κατάρτιση

Πραγματοποιήθηκε διάσκεψη Τύπου για την ολοκλήρωση του έργου Interreg i3

Δελτίο Τύπου

Το CIIM - Cyprus International Institute of Management, πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, Διάσκεψη Τύπου για την επιτυχή ολοκλήρωση του Έργου του με τίτλο «Εκπαίδευση για ιδέες, εφευρέσεις και καινοτομίες για την επιχειρηματικότητα - i3» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Βαλκανική – Μεσόγειος» Interreg. Το πρόγραμμα ήταν μια μοναδική ευκαιρία, πλήρως χρηματοδοτούμενων εργαστηρίων έρευνας και κατάρτισης σε πέντε διαφορετικές χώρες, που κάλυψαν νέες καινοτόμες προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα στους ακόλουθους τομείς: Περιβάλλον, Ενέργεια, Τρόπο Ζωής, Τεχνολογία και Πληροφορική. Στη συνεργασία εμπλέκονταν πέντε χώρες: Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια του έργου, κάθε εταίρος προώθησε το αντίστοιχο θέμα και το εργαστήριό του με δέκα εκπαιδευόμενους με παρόμοια ενδιαφέροντα και γνώσεις επί του εκάστοτε θέματος. Συνολικά 250 εκπαιδευόμενοι έλαβαν μέρος στα πέντε εργαστήρια των εταίρων του έργου. Στην καταληκτική Έκθεση και το Συνέδριο του Έργου i3, φιλοξενήθηκαν οι εκπαιδευόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις από κάθε εργαστήριο εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Όσον αφορά στο ρόλο του CIIM ως εταίρου στο έργο, πέραν της έρευνας και της ανάλυσης των προαναφερθέντων θεμάτων, ο συντονιστής του έργου, Δρ. George Guirgis, Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του CIIM, ηγείτο της ερευνητικής εργασίας και της διοργάνωσης εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο θέμα «Ενέργεια» για επιλεγμένους εκπαιδευόμενους από τις πέντε χώρες που εμπλέκονταν στο έργο. Παρουσίασε επίσης το θέμα «Ενέργεια» στην καταληκτική Έκθεση και το Συνέδριο του Έργου i3.

Ο Καθηγητής Δρ. Τάκης Στυλιανίδης, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών του CIIM και Διευθυντής του Έργου i3, δήλωσε: «Μέσω του προγράμματος i3 έχουμε θέσει τις βάσεις για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, όπως φαίνεται από το πετυχημένο αποτέλεσμα του Έργου. Το CIIM έχει θέσει την καινοτομία ως προτεραιότητα από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του και σχεδιάζουμε να οικοδομήσουμε στην επιτυχία αυτού του έργου δημιουργώντας νέες ευκαιρίες στο μέλλον για νέους που είναι φιλόδοξοι και καινοτομούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση