ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:18
 

Το κομματικό παρασκήνιο βγάζει CEO της Cyta

Με Ανδρέα Νεοκλέους ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τον Μιχάλη Αχιλλέως προκρίνει το Δημοκρατικό Κόμμα, το Υπουργικό επικυρώνει

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Υπόθεση για δυο εξελίσσεται η κενή θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Cyta, η πλήρωση της οποίας, όπως όλα δείχνουν, θα περάσει από Συμπληγάδες Πέτρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τον ημικρατικό οργανισμό, από τους επτά συνολικά υποψηφίους που πέρασαν την διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων, η τελική μάχη θα δοθεί μεταξύ των Ανδρέα Νεοκλέους και Μιχάλη Αχιλλέως.

Η επιλογή του επόμενου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρία του. Η απόφαση στη συνέχεια θα διαβιβασθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα πρέπει να επικυρώσει τον διορισμό. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες γύρω από την απόφαση για τον νέο CEO έχει στηθεί ένα άνευ προηγουμένου παρασκήνιο, με έντονο κομματικό άρωμα αλλά και αντικρουόμενες πληροφορίες. Εικόνα που επιβεβαιώνει την προϊστορία που υπάρχει και που θέλει την καρέκλα του CEO να είναι καυτή.

Στο ΔΣ η προσοχή

Με βάση την πληροφόρηση (ανεπίσημη) που υπάρχει, την Δευτέρα το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι προσωπικές συνεντεύξεις των επτά υποψηφίων που είχαν περάσει στη φάση αξιολόγησης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πηγές από τον οργανισμό υποστήριζαν πως το ΔΣ θα συνεδρίαζε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την επιλογή του επόμενου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή.

Ωστόσο, από το μεσημέρι Τρίτης, υπήρχε έντονη πληροφόρηση που ήθελε κάποια μέλη του ΔΣ να προσεγγίσθηκαν, προκειμένου στην ατζέντα της συνεδρίας του Συμβουλίου να συμπεριλαμβανόταν και το θέμα του νέου CEO. Οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν, τουλάχιστον ένα μέλος του ΔΣ να αντέδρασε στην προοπτική η τελική απόφαση να λαμβανόταν Τρίτη και όχι Τετάρτη όπως ήταν προγραμματισμένο. Αντίδραση που σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» δεν είναι άσχετη με το εντονότατο κομματικό παρασκήνιο που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και έχεις ως πόλους το Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Πέρα από το χρόνο λήψης απόφασης από το ΔΣ, ένα άλλο στοιχείο που ενισχύει το κλίμα που επικρατεί στον οργανισμό είναι αντικρουόμενες πληροφορίες που υπάρχουν αν το ΔΣ καταλήξει σε ένα πρόσωπο ή σε περισσότερα, τα οποία θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση

Το παρασκήνιο

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, είτε από το ΔΣ ή από το Υπουργικό Συμβούλιο, η πλήρωση της κενής εδώ και τέσσερα χρόνια θέσης του CEO έχει προσλάβει έντονο κομματικό άρωμα. Πληροφορίες μέσα από τον οργανισμό επιμένουν πως η θέση του CEO ήταν ένα από τα θέματα προσέγγισης του Συναγερμού με το ΔΗΚΟ. Δηκοϊκές πηγές μάλιστα υποστηρίζουν πως στη συνάντηση, Αβέρωφ Νεοφύτου – Νικόλα Παπαδόπουλου ένα από τα βασικά θέματα ήταν η επιστροφή του ΔΗΚΟ στα Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές μας έλεγαν πως ξεκίνησε ήδη η ετοιμασία καταλόγων με πρόσωπα που θα προταθούν από το κόμμα για τα επόμενα ΔΣ, ο διορισμός των οποίων θα πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Ιανουαρίου 2019. Σε ό,τι αφορά τη Cyta, οι ίδιες πηγές μας έλεγαν πως ο διορισμός του υιού Σταύρου Κρεμμού, Ιωάννη Κρεμμού, ήταν το πρώτο βήμα και ο διορισμός του Μιχάλη Αχιλλέως ως Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή το επισφράγισμα επιστροφής του ΔΗΚΟ στους ημικρατικούς οργανισμούς. Από πλευράς Συναγερμού, πηγές διέψευδαν την όποια εμπλοκή του κόμματος στις διαδικασίες πλήρωσης της κενής θέσης στη Cyta.

Νεοκλέους vs Αχιλλέως

Εντός του οργανισμού μετά και την διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων, υπήρχε έντονη πληροφόρηση πως η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά του Ανδρέα Νεοκλέους, ο οποίος όπως λέγεται εντός της Cyta υποστηρίζεται από την Πινδάρου. Πληροφορίες που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην Δηκοϊκή πλευρά. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, την Τρίτη υπήρξε και μια σχετική συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο του κόμματος. Συνάντηση στην οποία δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν κινήσεις του ΔΗΚΟ υπέρ του Μιχάλη Αχιλλέως προς την κυβέρνηση.

Οι μνηστήρες

Ο Μιχάλης Αχιλλέως προέρχεται από το εσωτερικό της Cyta και τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή. Ο κ. Αχιλλέως διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Cyta Hellas για πέντε χρόνια. Βρέθηκε στο συγκεκριμένο πόστο από το ξεκίνημα της θυγατρικής στην Ελλάδα το 2007 μέχρι και το 2012 που επέστρεψε στα κεντρικά στη Λευκωσία. Η απόφαση του κ. Αχιλλέως να αποχωρήσει από τη θέση που κατέχει, ουσιαστικά ήταν αυτή που δημιούργησε την ανάγκη για πλήρωση της κενής, από το 2015, θέσης του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή.

Ο Ανδρέας Νεοκλέους εργάστηκε ως διευθυντής της MTN Business. Ήταν ένας από τους διεκδικητές της θέσης του CEO και κατά την πρώτη διαδικασία προκήρυξης της θέσης που ακυρώθηκε πριν ολοκληρωθεί λόγω της παραίτησης του Γιάννου Σταυρινίδη από το ΔΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X