ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:42
 

Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Φοιτητών «Φοιτητές σε Δράση»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου για ακόμα μια φορά δίπλα στους φοιτητές

Newsroom K

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξαγγέλλουν το νέο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φοιτητές σε Δράση». Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα χρηματοδοτεί δράσεις που αναπτύσσονται από φοιτητές και απευθύνονται στους ίδιους τους φοιτητές.

Οι δράσεις απορρέουν μέσα από την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία υπηρετώντας το Όραμα που καθορίζει η ίδια η Εθνική Στρατηγική για τους νέους.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τέσσερεις Δράσεις: Υποτροφίες, Σχέδια για Φοιτητές, Φοιτητικές Δράσεις και Φοιτητική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά το τρέχον οικονομικό έτος και την ευθύνη της διαχείρισης και εφαρμογής του έχει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Η παρουσίαση και ταυτόχρονα η έναρξη του Προγράμματος έγινε από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού, την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, στις 10:00 το πρωί.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αναφερόμενος στο Πρόγραμμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας και της τεκμηρίωσης σε θέματα νεολαίας, στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, στην ενίσχυση της συμμετοχικότητας των φοιτητών και στην ενίσχυση της φοιτητικής επιχειρηματικότητας.».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε «Προχωράμε αποφασιστικά με την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και το Πρόγραμμα «Φοιτητές σε Δράση». Ένα Πρόγραμμα που στο επίκεντρο έχει την ενδυνάμωση και υποστήριξη των φοιτητών, στα θέματα της έρευνας, ανάπτυξης δεξιοτήτων, ενίσχυσης της συμμετοχής και ενθάρρυνσης της φοιτητικής επιχειρηματικότητας»

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X