ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπογραφή συμβολαίου για τη βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο δρόμος θα διαλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς επίσης τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας για δεξιόστροφες κινήσεις

Newsroom K

Υπογράφτηκε σήμερα, Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, η ώρα 08:30 στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Συμβόλαιο για τη Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας (Φάση Α). Το Συμβόλαιο υπόγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Σωκράτης Ζαπίτης, και εκ μέρους της Κοινοπραξίας «ΤΕΚΑΛ Α.Ε. – ΜΑΚΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ (ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ) ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΙΜΙΤΕΔ», ο Διευθυντής της Εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Γιάννη Καρούσου, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Σταύρου Μιχαήλ.

Το Έργο διαλαμβάνει την κατασκευή του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας (Φάση Α) μήκους 2χλμ. περίπου καθώς και βελτίωση υφιστάμενου δευτερεύοντος οδικού δικτύου μήκους 1.5χλμ. περίπου. Σκοπός του Έργου είναι η παράκαμψη του πυρήνα του Δήμου Γερμασόγειας και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της κυκλοφοριακής διαχείρισης, στην αποσυμφόρηση της πυκνοκατοικημένης περιοχής του Δήμου και στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Ο Παρακαμπτήριος Δρόμος αρχίζει από τον ανισόπεδο κόμβο Γερμασόγειας και καταλήγει στην οδό Ισαβέλλας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο δρόμος θα διαλαμβάνει δυο λωρίδες κυκλοφορίας καθώς επίσης τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας για δεξιόστροφες κινήσεις όπου απαιτείται, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου, ποδηλατόδρομο, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, μοντέρνο οδικό φωτισμό, τοπιοτέχνηση των χώρων πρασίνου και ανάδειξη του παλαιού νερόμυλου. Περιλαμβάνονται επίσης δύο ισόπεδοι κόμβοι, ο πρώτος στη συμβολή του παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας με τις οδούς Μύλου και Αγίας Παρασκευής και ο δεύτερος στη συμβολή με την οδό Πατρών. Επιπλέον περιλαμβάνονται σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και η κατασκευή δύο νέων γεφυριών με ορθογωνικούς οχετούς πάνω από τον ποταμό Άμαθο στις οδούς Αγίου Γεωργίου και Μύλου.

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2020 με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες έναντι ποσού συμβολαίου €5.995.000 + Φ.Π.Α..

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση