ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο προϊστάμενος σας ακολουθεί στα social media: Τι πρέπει να κάνετε

Τι πρέπει να κάνετε όταν σας ακολουθεί ο προϊστάμενος;

Money Review

Καθώς τα social media γίνονται όλο και περισσότερο κομμάτι της καθημερινότητας, πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην άβολη θέση να λάβουν ένα αίτημα φιλίας ή να τους κάνει follow ο προϊστάμενός τους.

Τι πρέπει να κάνετε όταν σας ακολουθεί ο προϊστάμενος;

1. Μάθετε την κουλτούρα της εταιρείας
Τσεκάρετε εάν οι συνάδελφοί σας ακολουθούν ο ένας τον άλλο και πώς επικοινωνούν μέσω των social media. Κατανοήστε την κουλτούρα της εταιρείας και τη στάση της στα social media. Διαπιστώστε τι είναι αποδεκτό και τι ίσως να απαγορεύεται.

2. Σβήστε «φάσεις» της ζωής σας από τα social media
Στην Κίνα, οι νέοι συνηθίζουν να σβήνουν τα social media τους όταν αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο. Είναι σαν μια τελετή ενηλικίωσης, αλλά και διασφαλίζει ότι το παρελθόν θα μείνει στο παρελθόν. Οι μαθητές και οι φοιτητές μπορεί να είναι πολύ αυθόρμητοι ή αστείοι online όμως όταν αρχίζουν να ψάχνουν για την πρώτη τους δουλειά, ίσως να είναι καιρός να κάνουν μια νέα αρχή στα social media.

3. Αυτοπεριοριστείτε
Δεν χρειάζεται να λογοκρίνετε τον εαυτό σας, απλά να είστε κάπως πιο προσεκτικοί στα πράγματα που ποστάρετε.

Εάν θέλετε να λέτε ελεύθερα ό,τι σκέφτεστε ή να κρατήσετε τις σκέψεις σας για έναν στενό κύκλο ανθρώπων, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν χωριστό λογαριασμό, τον οποίο θα γνωστοποιήσετε μόνο σε λίγους.

4. Περιορίστε την πολιτική
Δεν χρειάζεται να αποφύγετε εντελώς τα θέματα της πολιτικής εάν αυτά σας απασχολούν, όμως σκεφτείτε καλύτερα πριν να ποστάρετε κάτι που είναι πολιτικά φορτισμένο. Παρότι είναι σημαντικό να εκφράζετε την προσωπικότητα και την ταυτότητά σας, εντούτοις εάν η online παρουσία σας είναι πολύ πολιτική, αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

5. Εάν δεν θα το λέγατε δυνατά, μην το πείτε online
Απλά χρησιμοποιείστε την κοινή λογική και αναρωτηθείτε: Θα το έλεγα αυτό κατάμουτρα σε κάποιον; Θα ένιωθα άνετα να το πω σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κόσμο;

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση