ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Ποια είναι τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία

Αρχικά, οι αρχές θα προσφέρουν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ένα ραντεβού. Εάν απορρίψουν το ραντεβού αυτού, θα επιβάλλεται πρόστιμο

Money Review

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ θα βρεθούν οι Αυστριακοί που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, όταν ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα τους, το 2022.

Τα πρόστιμα είναι μέρος μίας δραματικής προσπάθειας της κυβέρνησης της Αυστρίας να ανεβάσει τα ποσοστά εμβολιασμού, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων την ανάγκασε να επιβάλει εθνικό lockdown.

Αρχικά, οι αρχές θα προσφέρουν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ένα ραντεβού. Εάν απορρίψουν το ραντεβού αυτού, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τον Φεβρουάριο.

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Δ. Ευρώπης που κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υποχρεωτικό για όλους. Και αυτό γιατί έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην περιοχή, περίπου στο 66% του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί.

Επίσης, προβλέπεται πρόστιμο έως 1.500 ευρώ για όσους αρνούνται να κάνουν την ενισχυτική δόση.

Στη χώρα σημειώνονται διαμαρτυρίες κατά των νέων μέτρων, αλλά και του lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα. Περίπου 40.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη το Σάββατο, υπό την καθοδήγηση του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση