ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Κυπριανού: Έκκληση για κοινή συνισταμένη για αλλαγή των πολιτικών

Το ΑΚΕΛ ζητεί να σεβαστούμε τις συμφωνίες με τους Τ/κ, να μην υπάρχουν παλινδρομήσεις, είπε ο Βουλευτής του κόμματος

ΚΥΠΕ

Έκκληση προς όσους «πραγματικά αγωνιούν και γνοιάζονται για τον τόπο μας να δούμε πώς βρίσκουμε μια κοινή συνισταμένη για να δούμε πώς αλλάζουν οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα στο Κυπριακό, στα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής και στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα», απηύθυνε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κάνοντας αναφορά σε όλα αυτά.

Κατά την ομιλία του στην Βουλή ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι ψέμα η «κατηγορία του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το ΑΚΕΛ» ότι με την ολοκληρωμένη πρόταση για το Κυπριακό, ζητεί να γίνουν πολλές παραχωρήσεις πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. «Είτε ο κ. Αναστασιαδης δεν διάβασε την πρότασή μας, είτε αυτοί που του ετοίμασαν συνοπτικό σημείωμα για τις 5 σελίδες, δεν κατάλαβαν τί διάβασαν». Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ ζητεί να σεβαστούμε τις συμφωνίες με τους Τ/κ, να μην υπάρχουν παλινδρομήσεις.

Διερωτήθηκε γιατί διευκολύνθηκε η Τουρκία να ακολουθήσει την απαράδεκτη πολιτική που ακολουθεί σήμερα, σημειώνοντας ότι «η τελευταία πράξη» για τις κυρώσεις εναντίον της παίχθηκε προχθές και «βάλαμε σε μια λίστα 5 άτομα και δύο ιδιωτικές εταιρείες στην Τουρκία κι αυτό είναι». Η Τουρκία, είπε, έχει γίνει πιο επιθετική από ποτέ, ειδικά στην ΑΟΖ και προωθεί τετελεσμένα στο Βαρώσι που εάν γίνουν θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού. Επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, πρόσθεσε, είμαστε πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση.

Σχολιάζοντας αναφορά στην ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ, την Τετάρτη, για το δημόσιο χρέος επί Κυβέρνησης Χριστόφια, ο κ. Κυπριανού τον παρέπεμψε σε δικό του τουίτ στο τέλος του 2018, ότι το 2012 το δημόσιο χρέος ήταν στο 80%. Είπε ακόμη ότι στο δημόσιο γίνεται αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ετοιμάζονται να ανεβάσουν οι κυβερνώντες τον εταιρικό φόρο στο 15% ενώ αντιδρούσαν όταν ο Χριστόφιας ήθελε προσωρινά να το ανεβάσει από το 10% στις 11,5%.

Ανέφερε επίσης ότι και σήμερα υπάρχουν κοινωνικά παντοπωλεία αλλά δεν τα δείχνουν τα ΜΜΕ. Για τους μισθούς των 700 – 800 ευρώ στους νέους είπε ότι είναι «η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από όσα έζησαν οι προηγούμενες γενιές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X