ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΒΕ Πάφου: Δύσκολη η κατάσταση που βιώνει η Πάφος

Εάν υπάρξουν πισωγυρίσματα στις χώρες αυτές και στην Κύπρο τότε τα πράγματα για την οικονομία θα είναι πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Ανδρέας Δημητριάδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση που βιώνει η Επαρχία Πάφου, αφού, όπως είπε, η οικονομία της Πάφου στηρίζεται στον τουρισμό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, πως ενόψει των προβλημάτων τα οποία παρουσιάζονται στις χώρες που μας στέλνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στη Πάφο, δηλαδή, η Αγγλία, το Ισραήλ και η Ρωσία φαίνεται ότι ο αριθμός των επισκεπτών στην Πάφο έχει επηρεαστεί σημαντικότατα.

Επεσήμανε δε, πως λαμβανομένου υπόψη ότι η οικονομία της Πάφου βασίζεται στον τουρισμό κυρίως και στις κατασκευές αυτό θα συνεπάγεται μεγάλες επιπτώσεις και προβλήματα στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντέξουν μέχρι του χρόνου που αναμένεται ότι θα έχουμε καλύτερες προοπτικές, συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Αύγουστο η εξέλιξη του κορωνοϊού σε αυτές τις χώρες θα είναι τέτοια που θα επιτρέπει την κάθοδο των τουριστών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Πάφο.

Πρόσθεσε ακόμη, πως εάν υπάρξουν πισωγυρίσματα στις χώρες αυτές και στην Κύπρο τότε τα πράγματα για την οικονομία θα είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει και το κράτος και οι επιχειρηματίες να είναι προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα επιβίωσης και ειδικότερα, όπως είπε, προβλήματα με την ρευστότητά τους.

Είπε ακόμη πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες ότι εάν δεν αλλάξει η κατάσταση τότε τον Οκτώβριο η ανεργία να ανέβει σημαντικά.
Από την άλλη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κατάσταση δεν θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και ότι θα υπάρξει κάθοδος τουρισμού από τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο στην Επαρχία Πάφου, οπότε τα πράγματα να είναι καλύτερα και οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις θα μετριαστούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση