ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Η Υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα λάβουν το έξτρα ποσό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος και διαρκής προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι η συνεχής ενίσχυση των συνταξιούχων, τόσο ως προς τα εισοδήματα τους όσο και με αναγκαίες υπηρεσίες, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε oμιλία της στην «Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων» του Κλάδου Συνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως ως αποτέλεσμα των διαδοχικών αυξήσεων του Επιδόματος Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, ένα ζεύγος συνταξιούχων που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύψους €357 μηνιαίως χωρίς άλλα εισοδήματα, θα λαμβάνουν επίσης και από €200 μηνιαίως ο καθένας, ως επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων.

«Δηλαδή», είπε, «συνολικά και οι δύο μαζί θα λαμβάνουν μηνιαίως ποσό €1.114, ποσό που υπερβαίνει το όριο της φτώχειας όπως αυτό υπολογίζεται από τη Στατιστική Υπηρεσία ενώ θα δικαιούνται επιπλέον όλες τις προαναφερόμενες παροχές επιπρόσθετα από το μηνιαίο επίδομα».

Η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στην ενίσχυση των παροχών σε χαμηλοσυνταξιούχους ενισχύθηκαν με αντίστοιχες Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, για μεγάλη σειρά θεμάτων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παραχώρηση τον Ιανουάριο 2019 αύξηση στο Επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα κατά €40-€50 με μεγαλύτερη αύξηση στα πιο χαμηλά εισοδήματα (αύξηση μηνιαίου επιδόματος από €170 σε €220 για τις χαμηλότερες συντάξεις), την ένταξη όλων των δικαιούχων του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα από το 2017 στο Σχέδιο Χριστουγεννιάτικου Δώρου λαμβάνοντας διπλό επίδομα για τα Χριστούγεννα, με ελάχιστο ποσό Χριστουγεννιάτικου Δώρου τα €100.

Όπως είπε, διατηρήθηκε το εισοδηματικό όριο για το Επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα σημαντικά πάνω από το όριο της φτώχειας: Το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας είναι για το 2018 στα €9.202 για ένα πρόσωπο, ενώ το όριο για στήριξη μέσω επιδόματος καθορίστηκε κατά περίπου 12% ψηλότερα, στα €10.324 για ένα πρόσωπο (€15.486 για νοικοκυριά 2 προσώπων), ούτως ώστε να λαμβάνει στήριξη σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων με εισοδήματα που υπερβαίνουν το στατιστικό όριο της φτώχειας.

Είπε ακόμη ότι δόθηκε στους δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα πρόσβαση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και περίπου 6600 έχουν καταστεί δικαιούχοι ΕΕΕ.

«Όραμα μας είναι η παροχή προσβάσιμων, προσιτών, φιλικών και εξατομικευμένων κοινωνικών υπηρεσιών για ολιστική στήριξη του ατόμου και της οικογένειας, με ανθρωποκεντρικό, πολυθεματικό κι αποτελεσματικό τρόπο, με στόχο την ενδυνάμωση και τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ζωής τους και την ανάπτυξή τους στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση