ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τουρκία μπλόκαρε κονδύλια για τα Κατεχόμενα

Κρίσιμη ημέρα η Τρίτη για την τ/κ οικονομία

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Λίγο πριν το τέλος του 2019, η τουρκοκυπριακή ενημερωτική ιστοσελίδα Haber Kıbrıs φέρνει στο προσκήνιο μια σημαντική πληροφορία, η οποία αφορά τις σχέσεις της τ/κ πλευράς με την Τουρκίας.

Σύμφωνα με αυτήν η «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ, μετά τις πρόσφατες επαφές της στην Άγκυρα, ζήτησε την άρση του τραπεζικού μπλόκου σε κονδύλι που προορίζονται για τα Κατεχόμενα. Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έχει απελευθερώσει το σχετικό κονδύλιο που βρίσκεται σε λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας της Τουρκίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη πλήττει την «κυβέρνηση» Τατάρ, η οποία αναζητεί διέξοδο από την οικονομική κρίση.

Μπλόκο σε εκ. λιρών βοήθεια

Μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει απελευθερώσει μονάχα ένα μικρό κομμάτι του κονδυλίου που προορίζεται για τους τ/κ. Πρόκειται για το κόμματι των 750 εκ. λιρών Τουρκίας, το οποίο αφορά τον τουρκικό στρατό που σταθμεύει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Η Haber Kıbrıs, η οποία εκφράζει την αγανάκτηση της «κυβέρνησης» Τατάρ απέναντι στην στάση της Άγκυρας, προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί το τουρκικό κονδύλι, η τ/κ πλευρά δεν θα είναι σε θέση ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Από αυτήν την εξέλιξη θα επηρεαστεί ολόκληρη η τ/κ κοινότητα.

Κρίσιμη μέρα η Τρίτη

Στο σχετικό δημοσίευμα ξεχωρίζουν οι εξής επισημάνσεις: «Σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, το κονδύλι που περιμένει στην Αγροτική Τράπεζα και το οποίο προορίζεται για την ολοκλήρωση πολλών ημιτελών έργων, όπως διάφορα οδικά έργα, το νέο πρόγραμμα κεντρικών φυλακών, τότε αυτό θα επιστραφεί στο τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών. Η θέση της κυβέρνησης είναι απελπιστική καθώς παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τους δημόσιους διαγωνισμούς, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπόψη όλες τις απόπειρες απελευθέρωσης των χρημάτων». Σύμφωνα με την Haber Kıbrıs την όλη εξέλιξη επιβεβαιώνουν οι κύκλοι της «κυβέρνησης» Τατάρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Κεφαλοκλείδωμα!!! Κι αν μπορείτε κάντε κι αλλιώς.

Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση