ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουάσιγκτον: Διαμόρφωση συνθηκών για επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά του Πεκίνου

Ένας Αμερικανός αμυντικός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου, δηλώνοντας ότι έχει αποσταλεί στο Κογκρέσο

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε ότι κορυφαίες κινεζικές εταιρείες, μεταξύ αυτών, η Huawei Technologies, αλλά και η εταιρεία παρακολούθησης μέσω βίντεο Hikvision είναι ιδιοκτησίες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων ή ελέγχονται απ' αυτές.

Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει το έδαφος για την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων, σύμφωνα με ένα έγγραφο που έφτασε χθες στο Reuters.

Ένας Αμερικανός αμυντικός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου, δηλώνοντας ότι έχει αποσταλεί στο Κογκρέσο.

Η Ουάσιγκτον έθεσε την Huawei σε μία εμπορική μαύρη λίστα την προηγούμενη χρονιά, επικαλούμενη ανησυχίες που σχετίζονται με την αμερικανική εθνική ασφάλεια, ενώ ηγήθηκε διεθνούς εκστρατείας, προκειμένου να πείσει τους συμμάχους των ΗΠΑ, να μην συμπεριλάβουν την Huawei στην αναβάθμιση των τεχνολογικών δικτύων 5G.

Η λίστα των 20 εταιρειών για τις οποίες η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι ελέγχονται από τον κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό περιλαμβάνει τις εταιρείες, China Mobile Communications Group, China Telecommunications Corp, αλλά και την εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Aviation Industry Corp of China.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση