ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Π. Σεντώνας: Στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση εστιάζει η Κυβέρνηση

Τι δήλωσε ο Επίτροπος του Πολίτη

ΚΥΠΕ

Οι κραδασμοί που επέφερε η κρίση της πανδημίας ανέδειξαν την ευθύνη που έχουμε για την επίτευξη της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, δήλωσε ο Παναγιώτης Σεντώνας, Επίτροπος του Πολίτη.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο του «Cyprus Forum», με τίτλο « Θέτοντας σε τροχιά έναν νέο βιώσιμο ορίζοντα για την Κύπρο του 2040», ο κ. Σεντώνας μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Προεδρίας της Βουλής.

Ο Επίτροπος είπε ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι που η Κυβέρνηση εστιάζει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση του κυπριακού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό Σχέδιο για την Κύπρο του αύριο, το οποίο για να γίνει πράξη χρειάζεται η συνεννόηση και η συνεργασία ολόκληρου του πολιτικού κόσμου για να εισέλθουν σε τροχιά υλοποίησης οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε.

Είπε πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εγκαινιάζοντας τη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης», τον περασμένο Μάιο στο Στρασβούργο, αναφέρθηκε στο έργο του μεγάλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, «Γη των Ανθρώπων». Πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα έργο που δημοσιεύτηκε λίγο πριν την φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,και εμπεριέχει τη φιλοσοφική θεώρηση του συγγραφέα για την ανακάλυψη του ανθρώπινου εαυτού μέσα από την αναμέτρηση με εμπόδια και τη σημασία της συνύπαρξης μεταξύ μας αλλά και με τον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε, η κ. Φοντ ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στη διατύπωση του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ότι: «Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση».

«Ακριβώς αυτό, το να «κοιτάξουμε στην ίδια κατεύθυνση», είναι και για μας εδώ στην Κύπρο η μεγάλη πρόκληση, αλλά και ο μεγάλος στόχος. Μέσα από την ουσιαστική συνεννόηση, όλοι - η εκτελεστική εξουσία, το κοινοβούλιο, οι θεσμοί, η ερευνητική κοινότητα, η κοινωνία των πολιτών - να κοιτάξουμε στην ίδια κατεύθυνση. Προς έναν αειφόρο και κοινωνικά υπεύθυνο ορίζοντα», σημείωσε ο Επίτροπος του Πολίτη.

O κ. Σεντώντας είπε ότι η παρούσα χρονική συγκυρία προσδίδει στη διεξαγωγή του Φόρουμ ακόμα μεγαλύτερη αξία. «O κόσμος μετά την πανδημία κορονοϊού δεν θα είναι ο ίδιος. Θα είναι διαφορετικός. Πίστεις και πεποιθήσεις που είχαμε για την υγεία, την οικονομία, την τεχνολογία, την ασφάλεια ανατρέπονται». Η ανταπόκριση σε αυτή την παγκόσμια κρίση, οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα, θα ορίσουν και τον κόσμο του αύριο, σημείωσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση