ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:58
 

Το bitcoin ξεπέρασε τις 7.000 δολάρια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap, η αξία του bitcoin ξεπερνάει τα 121 δισ. δολάρια

Newsroom Κ, Αθήνα

Η αξία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τις 7.000 δολάρια, μετά τον επταπλασιασμό της από τις αρχές του 2017. Το ψηφιακό νόμισμα έχει σημειώσει τους τελευταίους μήνες πολύ μεγάλη άνοδο, ενώ τις τελευταίες επτά εβδομάδες η αξία του έχει υπερδιπλασιαστεί.

Την Πέμπτη, έφτασε σε 7.066,44 δολ. στο ανταλλακτήριο Bitstamp, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Οπως επισημαίνει το CNBC, η άνοδος του ψηφιακού νομίσματος οδήγησε σε αύξηση της αξίας όλων των κρυπτονομισμάτων στα 189 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap, η αξία του bitcoin ξεπερνάει τα 121 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μεταβολή στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος διαμορφώνει και την αντίστοιχη αξία του ψηφιακού νομίσματος. Η τιμή του αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των bitcoins που τίθενται σε κυκλοφορία. Στην εκτόξευση της αξίας του ψηφιακού νομίσματος συνέτεινε η απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας προθεσμιακών συμβολαίων CME Group να λανσάρει προθεσμιακά συμβόλαια για bitcoin το τέταρτο τρίμηνο του έτους, αφού πρώτα λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Ο Τσαρλς Χάιτερ, διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας Crypto Compare, δήλωσε στο CNBC ότι η προσφορά προθεσμιακών συμβολαίων για bitcoin θα επιτρέψει τη δημιουργία πιο περίπλοκων χρηματοπιστωτικών προϊόντων και θα ρυθμίσει τον τρόπο λειτουργίας του bitcoin και των λοιπών κρυπτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης, θα ανοίξει την πόρτα σε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, όπως τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η τιμή του ψηφιακού νομίσματος αυξήθηκε κατά 600%.

Κατά καιρούς διάφορες ρυθμιστικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την έκνομη λειτουργία όχι μόνο του bitcoin αλλά και ενός καλαθιού κρυπτονομισμάτων. Τον Σεπτέμβριο η Κίνα απαγόρευσε μια προσφιλή στις εταιρείες πρακτική, μέσω της οποίας αναζητούν και συγκεντρώνουν κεφάλαια πουλώντας νέα κρυπτονομίσματα (ICO).

Επίσης, οι κινεζικές αρχές ήταν έτοιμες να διακόψουν τις εγχώριες συναλλαγές σε bitcoin, νωρίτερα τον ίδιο μήνα. Τα δύο αυτά μέτρα που είχαν στόχο την αναστολή της κυκλοφορίας του κρυπτονομίσματος ώθησαν ελαφρώς προς τα κάτω την τιμή του ψηφιακού νομίσματος. Ωστόσο οι επικρίσεις προήλθαν και από επικεφαλής μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Οπως επισημαίνει το CNBC, o διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον και ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Λάρι Φινκ έχουν επικρίνει σφόδρα το bitcoin διότι μπορεί να καταστεί μέσο παράνομων δραστηριοτήτων. Ο κ. Ντίμον δήλωσε τον προηγούμενο μήνα, στην προσπάθειά του να αποθαρρύνει τους επενδυτές, ότι είναι ανοησία να αγοράσει κανείς bitcoin, διότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να πληρώσει το τίμημα. Ο κ. Φινκ, από την άλλη, εκτιμά ότι το ψηφιακό νόμισμα αποτελεί πρώτης τάξεως μέσο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αυξάνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο διασύνδεσης του νομίσματος με παράνομες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X